Stuart compares the two key regions of Scotch whisky – Highland vs Speyside – and explains why generalisations about each area's whisky are meaningless. Our latest monthly focus is all about the Highland and Speyside regions: the two key whisky areas in Scotland. A lot of whisky guides talk about them having their own distinct style, but we think it’s rather misleading, mainly because of the huge diversity of whisky styles found in both regions. Many people talk about ‘rugged’ Highland malts – well, I’d give them a glass of floral and grassy Inchmurrin. And if others try to tell me that Speyside is all about elegance and soft fruit, I’d suggest they try something meaty and full-bodied from Craigellachie or Mortlach. The fact is that both regions are capable of producing light, elegant whiskies as well as rich, full-bodied drams and even peaty versions, too.

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nem is beszélve a többi; főleg az Islands és az én személyes kedvenceim Isley régióról! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.