40 év után, egyik napról a másikra, egy sürgősségin benn töltött éjszaka után tette le az italt a legendás gitáros. Azt mondja, azóta sokkal jobban érzi magát.

A legendás gitáros Tátrai Tibi 40 év után, egyik napról a másikra úgy döntött, leteszi végleg az italt. 

Mint a Blikknek elmondta, a döntésében egy koncert végi rosszullét és egy sürgősségin tartott éjszaka is segítette.

Azon a bulin nekem több dolog is összejött. Sok melót vállaltam, ehhez jött egy alkoholelvonós depresszió, ami miatt más folyadékot sem ittam. A színpadon odatettem magam, két litert leizzadtam, az öltözőben pedig összeomlottam. Négy liter infúziót csepegtettek belém a Honvéd kórházban. Egy éjszakát töltöttem a sürgősségi megfigyelőn. Kilencen voltunk a kórteremben, ebből reggelre ketten meghaltak. Akkor és ott megfogadtam, többet nem iszom. Elengedtem!

40 év után tette le a piát Tátrai Tibi

Fotó: Facebook/Tátrai Tibor

Tátrai szerint azóta sokkal pozitívabb lett az élete, tele van energiával, kondizni is szokott. Négy évvel ezelőtti nyaktörése óta rendben van, csak tartása mutatja a szörnyű balesetet.

Napi egy alma mellett kezdtem kondizni, és öklözni is szoktam, persze csak képzelt ellenféllel, az orvos eltiltott a valódi bunyótól. (...) De már csak ez a kényszeres fejtartás emlékeztet a balesetemre, ami az elcsontosodás miatt alakult ki. Fájdalmam nincsen, a csavarok és egy vaslap erősen tartják a fejemet

- magyarázta a Liszt Ferenc-díjas gitáros a Blikknek.

Tátrai azt is bevallotta, azért néha még eszébe jut az alkohol.

Néha érzek keserűséget. A régi énem szívesen legurítana napi két-hat-tíz sört, ahogy korábban. Egy percig sem bánom, hogy 40 évet végigpiáztam, de ennek vége. Nem kamuzok, nem szlopálok stikában. Ha van itt Magyarországon, aki szintén hobbit csinált az italból, és egy kicsit is hallgat rám, azoknak azt ajánlom, engedjék el, méghozzá máról holnapra. Én megtaláltam valamit ebben az állapotban. Nem vagyok csalódott, és nem lettem borongós, bár az is igaz, nekem sokat ad a muzsika.

A 70 éves Tátrai jelenleg 6 formációban zenél.

(Címlapi kép: Facebook/Tátrai Tibor)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..." 40 évet végigpiáztam, "...

nemsokára azt is olvashatjuk, hogy kevés a nyugdíjacskája...olyan ici-pici..nehéz ilyen kevésből élni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.