Öt nő vádolta meg a friss Golden Globe-díjas James Francót azzal, hogy szexuális értelemben helytelenül viselkedett, vagy szexuálisan visszaélt velük szemben.

Öt nő vádolta meg James Francót helytelen szexuális viselkedéssel vagy szexuális visszaéléssel a Los Angeles Times csütörtöki számában megjelent interjúban.

Franco, aki a vasárnap esti Gloned Globe-gálán a legjobb színész díját kapta a The Disaster Artist című filmjéért, amelyet ő is rendezett, már a ceremónia alatt össztűz alá került a Twitteren, számos nő állította bejegyzésében, hogy a szexuális zaklatások áldozatainak felkarolására létrejött Time's Up! (Lejárt az idő!)-mozgalmat támogató Franco maga is többször viselkedett megengedhetetlen módon a nőkkel.

James Francót öt nő vádolja szexuális visszaéléssel

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Angela George

Több nő szerint Franco szexuális dolgokra kényszerítette őket 

Az újságban közölt riportban a Franco által alapított, és tavaly bezárt Studio4 filmiskola több egykori diákja is beszámolt rossz tapasztalatairól a színésszel kapcsolatban. Egyikük, Sarah Tither-Kaplan elmesélte, hogy egy három éve forgatott szexjelenetben, amelyet Franco rendezett, a színész eltávolította a jelenetben szereplő nők melléről a műanyag védőborítót, miközben egy szexuális aktust játszottak el. És mikor egy kolléganője nem volt hajlandó arra, hogy félmeztelenül táncoljon egy forgatókönyvben nem szereplő jelenetben, Franco kirúgta őt a forgatásról – ismertette a The Hollywood Reporter.

Tither-Kaplan elmondta: "a hatalommal való visszaélést érezte, azt, hogy kihasználják a nem celeb nőket, és azt éreztették velük, hogy bármikor lecserélhetők".

Egy másik színésznő, Violet Paley felidézte, hogy már kölcsönös megegyezéssel együtt jártak Francóval, amikor a színész egy alkalommal orális szexre kényszerítette a kocsijában. Mint mondta, megtette, amit Franco kívánt, mert nem akarta, hogy megutálja őt a színész, és viszonyuk is folytatódott, de az autóban történtek számára egészen más értelműek voltak.

A Los Angeles Times Franco két további diákját is megszólaltatta, akik arról beszéltek, hogy "megalázó" forgatáson vettek részt egy sztriptízbárban. "Nem gondolom, hogy eleve rossz szándékai voltak, de rossz irányba csúsztak a dolgok, és ebben a folyamatban számos embernek okozott sérülést" – mesélte Hilary Dusome. Natalie Chmiel pedig azt nyilatkozta, hogy Franco "láthatóan feldühödött", amikor a nők megtagadták, hogy lemeztelenítsék felsőtestüket.

A lap tucatnyi egykori diákot keresett meg a Studio4 egykori hallgatói közül. Sokuknak jó emlékei voltak, ám mások azt mesélték: Franco elhitette a diákokkal, hogy esetleg szerepet kaphatnak valamelyik filmjében, amelyet a Rabbit Bandini Productions produkciós cége készít, ha hajlandóak szexjelenetre vagy arra, hogy levegyék az ingüket.

A produkciós vállalat társtulajdonosa, Vince Jolivette a Timesban hangsúlyozta, hogy "az iskola mindig a szakmaiság követelményeinek megfelelően működött".

Franco felelősséget vállal azért, amit tett

Franco ügyvédje Michael Plonsker vitatta a Los Angeles Timesban a megjelent állításokat.

A színész a Golden Globe-gála után a The Late Night műsorvezetőjének, Stephen Colbertnek elmondta, hogy támogatja a Lejárt az idő! mozgalmat. Közölte ugyanakkor, hogy "ha valamit helyre kell állítani, akkor azt megteszi".

"Büszke vagyok arra, hogy felelősséget vállalok azért, amit tettem. A Twitteren megjelent dolgok pontatlanok, de teljességgel támogatom az embereket abban, hogy kiálljanak és hangjukat hallathassák, mert sokáig hallgatniuk kellett. Ezért nem akarom elhallgattatni őket semmilyen módon" – fejtegette.

(MTI, The Hollywood Reporter)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Angela George)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Két dolgot nem értek.
'1. Ha szex jelent volt a forgatókönyvben, ha sztriptiz bárban forgattak jelenetet, azt nehezen tudom nagykabátban elképzelni.
2. Ott miért nem szóltak testületileg?
Statiszták, az ügynökeik, nem szóltak be nekik, nem fogták meg őket illetlen helyen? Nem tettek ajánlatot?
Elítélem a hatalommal való visszaélést, a zaklatást. De azért szerintem egy huszon éves leányzó, pláne a film szakmában, nem volt olyan nyeretlen kétéves, hogy ne tudta volna helyre tenni a zaklatót akkor rögtön.
verőce21
Épp' most olvastam valahol, hogy neves dívák, filmszínésznők nyilatkoztak meg a médiának, hogy hagyjuk meg a férfiaknak a hódítás és kezdeményezés élményét! :)
Nessy
Két dolgot nem értek.
'1. Ha szex jelent volt a forgatókönyvben, ha sztriptiz bárban forgattak jelenetet, azt nehezen tudom nagykabátban elképzelni.
2. Ott miért nem szóltak testületileg?
Statiszták, az ügynökeik, nem szóltak be nekik, nem fogták meg őket illetlen helyen? Nem tettek ajánlatot?
Elítélem a hatalommal való visszaélést, a zaklatást. De azért szerintem egy huszon éves leányzó, pláne a film szakmában, nem volt olyan nyeretlen kétéves, hogy ne tudta volna helyre tenni a zaklatót akkor rögtön.
Peller Anikó
Ezek az amcsik teljesen meg vannak buggyanva. Helytelenül viselkedett... megáll az eszem.

Hát miért nem csaptad pofán te állat? Ott és akkor. Vagy akkor még tetszett? Vagy még csak 12 éves voltál és butuska? Megerőszakolt? Ráadásul helytelenül?
Jozefina
A pasit látván inkább sajnálják a csajszik, hogy "dolga" végezetlenül ott hagyta őket!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.