A huszonnégy éves zonograművész, Ránki Fülöp tavaly végzett a Zeneakadémián. Most mesélt nekünk önfejű kezdetekről, a kedvenc zongoristáiról, a gyakorlás könnyűségéről, és hogy mit szeret Liszt zenéjében. Tavaly végzett a Zeneakadémián, ahol néhány hete Liszt összes Transzcendens etűdjét játszotta el, most kedden (április 16-án) pedig az Esz-dúr zongoraversenyt fogja előadni az intézmény szimfonikus zenekarával. Szülei mindketten zongoristák (Klukon Edit és Ránki Dezső), számára azonban ez egyáltalán nem jelent terhet. A huszonnégy éves Ránki Fülöpnek nemcsak a zongorázása rendkívül érett, hanem a gondolkodása is. Mesélt az önfejű kezdetekről, a kedvenc zongoristáiról, a gyakorlás könnyűségéről, hogy mit tanult a különböző tanáraitól, és hogy mit szeret Liszt zenéjében.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
VON HAUS-AUS - Persze van benne bőven genetika is

sokaknál nem, leszek népszerű ezzel, de legalább is szembe megyek a szlogennel

A 444.hu szentel cikket a kortárs magyar zene két kiválósága ifjú és tehetséges gyermekének, Ránki Dezső és Klukon Edit, Fülöp fiúkjának.
A dolog legfontosabb momentuma – persze túl azon, hogy a genetikának nem volt nehéz dolga -, hogy a zenében nőt fel. Egész életében a természetes közege volt. Persze lehet jammerolni azon, hogy az egyszerű nép gyermekeinek milyen hatalmas hátránya van a fiatalemberrel szemben, még akkor is, ha valaki csodagyerek lenne! Sőt még vagyoni cenzusról is lehetne zagyválni! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.