Tavaly ősszel elmaradt magyarországi koncertje, mivel a világsztár eltörte legismertebb testrészét, a lábát. Rhoda Scott, aki egyéni zenei stílusa miatt arról lett híres, hogy mezítláb játszik az orgonán.

Meztelen lábát törte a világsztár – most bepótolja elmaradt koncertjét Budapesten

Ahogy akkor ígérte, bepótolja az elmaradt koncertet: az orgonista ikon április 14-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Rhoda Scott korábban már több ízben is adott koncertet Magyarországon, legutóbb Varnus Xavérrel. Most a Lady Quartet néven megismert formációban Rhoda Scott és három jazz tehetség érkezik a magyar fővárosba, ahol egy új oldalát is megmutatja az orgonista ikon. A koncerten Zeffer András is fellép.

Egy interjúban azt is mondta, ha van előző élet, akkor biztos, hogy magyar volt. Magyarország iránti vonzalma akkor kezdődött, mikor diplomamunkájának témájául a Kodály-módszert és Bartók népdalgyűjtéseit választotta. A magyar közönség pedig mindig kiemelkedő szeretettel bánt vele.

Harlem Orgona Királynője pályafutása kezdete óta mezítláb játszik. Mint mesélte, gyerekként került egy olyan drámai hangszer közelébe, mint amilyen az orgona, és számára természetesen jött, hogy levette a cipőjét. Később már tudatosan csinálta, hogy jobban érzékelje a hangokat a pedálon.

Forrás: Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.