A zseniális magyar képzőművész többször is menekülni és emigrálni kényszerült. A világ iránti érdeklődése nem csak vizuális természetű volt, a politika már fiatalon izgatta, és később is megőrizte kíváncsiságát. Moholy-Nagy László (1895–1946) aktívan politizált, a szabadság és eszményeit követte, de…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért bánjunk óvatosabban a dicsérettel

nem kellene túllihegni és nem kellene szembe menni a mai matyar rögvalósággal

Az index.hu által szemlézett helsinkifigyelo.blog „November 24.: Moholy-Nagy László halálának napja (1946)” című írásában Moholy-Nagy László (1895–1946) –ra emlékezik. Az vélemény kérdése, hogy „zseniális magyar képzőművész ”. Nem, nem csak, hogy zseniális-e, de sokak számára (főleg egy ilyen beszámoló után) a magyarság is kérdéses, s számunkra, akik nem innen ismertük meg az is, hogy a képzőművész elegendő-e a munkásság lefedésére.
Azonban a főoldali kínálóban lévúőduma, még a szokott idétlen matyarkodások között is durva: „Moholy-Nagy László a Bauhaus egyik legfontosabb figurája volt.”! Hacsak, nem úgy értették, hogy számunkra. Amit a mai matyar rögvalóságban erősen kétlek. S azt gondolom, hogy az ilyen a tényeket (baloldali volt, részt vállalt a kommünben és zsidónak számított,) rögzítő ismertetések könnyen oda vezethetnek, hogy elveszíti a nimbuszát! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.