A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, miniszteri biztos szerint több pénz nem kell a kultúrára, máshogy kell elkölteni. Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és az irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért újabb két évig felelős miniszteri biztos interjút adott az InfoRádió Aréna című műsorában. A beszélgetésben a kultúrafinanszírozásról, az Országos Széchényi Könyvtár sorsáról, egy gigaépületről, egy 2,5 milliárdos emlékház-programról is beszélt, de szó esett arról is, hogy mi a megengedhető a kultúrában békében és háborúban.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Könyvégetés is lesz újra,

vagy megelégednek azzal, hogy a pártállami potentátoknak nem tetsző könyveket zárolják ÚJRA?

Sajtóbeszámolók szerint: „Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és az irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért újabb két évig felelős miniszteri biztos interjút adott az InfoRádió Aréna című műsorában”!
Nos a Tomparöfi Sancho Panza-ája – bár még a fordított sem igaz, mert Orbánhoz lépest persze sovány, de magasabbnak nem nagyon tűnik – másodállásban az OSZK-nak készül feladni az utolsó kenetet. Legalább is fenyegetőzik: „a következő lépés, hogy valódi nemzeti könyvtárrá szervezzék újra az OSZK-t.” bármit is jelentsen ez! =))
nezelodo
Jaj Istenem, ez a manó csak nem az Aczél reinkarnációjának elfuserált változata lesz?
RonaGyuri
lazán de kapcsolódik:

Hogy gondjai vannak a némettel az csak egy dolog,

de az az igaság, hogy nagyon kívül szeretné látni a Pártját az EPP-n

Ösmervén Zsóti lelkivilága ezen szegletét egy neves zsidótól való idézetére – ami számos hibája (pl. szó sincs Hümérről, a teljes név vagy Troppauer!!!) ellenére jó hivatkozás egy Rongy Alaktól =)) - egy másik híres zsidó híres írásával válaszolok. Illetve csak emlékeztetek Karinthy Műfordítás című opuszára.
Nos a derék lovagnak – bár sváb gyerek és akár kapisgálhatna valamit a német nyelv környékén – sikerült egy német cikk igen gyenge és értelemzavaró magyarítását tovább ferdíteni.
S ahogy az lenni szokott ebből összeesküvés-elméletet gyártani, de legalább is mocskolódni egy sort.
Pedig igazából csak annyi történt, hogy bár a pártcsalád majd 4/5-e készen áll arra, hogy kitegyék a szűrét az Orbán bagázsnak, de erre nem most kerül sor! =)) Aminek okát is adták: abban tévhitben vannak, hogy Orbán elgondolkodik, amit persze nyugodtan kizárhatunk, hisz – ahogy ezt nála megszoktuk – még magasabb fokozatba is kapcsolja a pofátlankodását! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.