Január 31-e óta ismét van értelme II. Harold király poétikus halálának, ott, a hastingsi csatamezőn, miképpen normann nyíllal átfúrt szemével tovább lovagol, s vezeti harcosait Vilmos ellen. Így lovagolt a jó király sok-sok kamasz képzeletében, és felidéződik Robin of Locksley históriájában is, „mindig célba talál az angol nyíl” – mondja Robin, „akár a hastingsi csatamezőn?” …

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Zsóri nem tágit

ez a buta műveletlen – eddig azt hittem, hogy csak felületes - barom tobzódik a bornírt baromságokban

Pár órával azt követően, hogy beéget egy kamu Camus idézettel, ami noch dazu egy évtizeddel a szerző halála utánra datált, most már mélyebb vizekre hajózott, az elemi műveltség alapjaiban csillogtatta meg hiátusait.
Már rendelt vezércikkében a brexitet és az EU szétdúlását ünnepli. Már az sem piskóta, hogy egy ócska paraszt-suttyó a nemesi körökkel példálódzik, no de hagyjuk. Maradjunk abban, hogy igencsak megcsillogtatva értetlenségét és gyér olvasottságát. Pontosabban azt, hogy nem magukat a műveket olvasta csak olvasott róluk. Ahogy a kamu Camus idézetet sem a műből – ott garantáltan nincs ilyen -, hanem egy kétes értékű idézetgyűjteményből idézte!
A csúcs: „A viktoriánus Dickens sem szégyelli többé, hogy Robinson szolgálatába állította Pénteket.” –írja a megszabadulást éltetve.
Persze tudom hogy van unortodoxia, de tényleg – na jó csak egy kicsit – zavar a dologban, hogy „Robinson Crusoe is a novel by Daniel Defoe, first published on 25 April 1719”!!! =)) S mindössze annyi köze van Dickensnek a regényhez, hogy a fáma szerint gyermekkora kedvence volt! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: egy barátom szerint időspirálba került ezért vélekedik úgy hogy egyesek 10 évvel a haláluk után, még mások 100-al a születésük előtt is írkodnak bölcs gondolatokat, ha neki idézhetnékje támad! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.