Az ember igazából azt sem tudja, hogy mit nézzen meg Rómában, lépten-nyomon történelmi nevezetességekbe botlunk. Nehéz eldönteni, hogy mit nézzünk meg először.

Feltöltő: noga
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Evikati
2007-ben jártunk negyedik alkalommal Rómában. Szülinapi ajándék volt. Róma sokat változott az utóbbi években. Először 1989-ben jártunk ott. Nagyon sok feltárásra váró régészeti terület volt lezárva, melyeket ma már láthatnak a turisták. Róma belvárosa, a sétáló utcák, a turisták által látogatott helyek tiszták voltak és rendezettek. Bár a látnivalók tárháza bővült, a bevándorlók, illegális ott élők felforgatták Róma biztonságos életét. Akkor is voltak bűncselekmények, lopások a turisták sérelmére, de két évvel ezelőtt nagyon rossz tapasztalatokkal tértünk haza. Bár a rendőrség mindent megtesz ezek elhárítására, (pl. a pályaudvarokon civil nyomozók figyelnek ) a tolvajok minden másodpercet kihasználnak. Szerencsések voltunk, mert az ellopott kézitáskánk 5 percen belül megkerült és bilincsbe vitték el a tolvajt, ennek ellenére már nem vágyom vissza!
kacifant
@Evikati: elég durva lehetett, nagyon rossz érzés, amikor az emnert meglopják, olyan tehetetlen, még szerencse, hogy a rendőrők gyorsak és hatékonyak voltak.
Nekünk is volt hasonló élményünk Fuerteventurán, a Kanári-szgk.-en. A strandon voltunk, 2 perce elfordultunk a cuccainktól, és az össze strandtáskát elvitték. Szerencsére nem volt benne semmi értékes (0 euró), így a tolvaj nem igazán járt jól a ruháinkkal. Inkább az volt a szörnyű, hogy ez árnyékot vetett a nyaralásra. A spanyol rendőrök nem voltak segítőkészek egyáltalán, sőt... Hozzá kell tenni, hogy ott is nagyon sok az illegális bevándorló, akik ebből élnek.
Evikati
@kacifant: Igen, erről hallottam, hogy a Spanyol tengerpartokon bűnbandák (tolvajok) tartották rettegésben a nyaralókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.