Miért is kötjük össze kapcsolatainkat házassággal? Sokan azt felelik erre, mert még nem találtak ki ennél jobbat. De az általános válasz, hogy boldog legyek. Pedig nem ez az ok. Hiszen lehetünk-e úgy boldogok, hogy körülöttünk mindenki boldogtalan? Házasságot azért kötünk, hogy boldoggá tegyük társunkat. S az ő boldogsága révén mi is boldogok leszünk.

Forrás: nanena.blog.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ugyeugye
Benedek Eleket halála után néhány nappal követte felesége is. Részlet a sírfeliratból:
..."Úgy tegyen velem az Úr akármit, hogy csak a halál válasszon el bennünket."

Egy életen át boldogságot adni, kapni. Ez lenne a lényeg. Hoznak a napok hegyeket és völgyeket is, de a szeretet minden bajon átsegít!
Evikati
Minden házasulandó úgy indul neki, hogy boldoggá tenni a másikat, hogy ezáltal ő is boldog legyen. Van aki az Isten színe előtt tesz fogadalmat, van aki csak az anyakönyvi hivatalban. Nem ez a lényeg! Tudsz-e úgy boldoggá tenni valakit, hogy viszonzásul te is csak ezt kérsz. Önzetlenül, odaadóan a szürke hétköznapokon is. Elfogadni hibáit, elfogadtatni hibáidat. Ez sok embernek már nem megy! Valami mindig felülkerekedik az érzelmeken. Pénzhajszolás, időhiány, szenvedélybetegségek és még sorolhatnám az okokat, melyek miatt csodálatosnak hitt házasságok szétesnek.
Néha azoknak is kellene "hittanórákra" járniuk, vagy a bibliát forgatniuk, akik elvetik ezek tanításait. Legalább az útmutatásokat megszívlelhetnék a kölcsönös megbocsájtás és megbékélés jegyében. Talán több boldog házasság lenne a világon.
Jó volt olvasni ezt az írást!
Én sem vagyok templomba járó ember, de az orgonamuzsika miatt gyakran látogatunk szép templomokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.