Karcsika megorrolta, hogy Sváby párjának valami baja van, még mielőtt ez hivatalosan bebizonyosodott volna.

A Blikk cikke szerint igazi szuperkutya Sváby András, az ATV-n futó Heti Napló házigazdájának kutyája, a négy éves Karcsika, ugyanis nemrég azt is megorrolta, hogy Sváby párjának koronavírusa van. 

Sváby András kutyája kiszagolta a koronavírust

Fotó, címlapkép: Facebook/Sváby András hivatalos oldal/videórészlet

Karcsika egy nagyon ügyes kiskutya. Amikor Andinál az első tünetek jelentkezni kezdtek, az látszott a kutyán, hogy nagyon be van sz.rva. Andi feküdt az ágyon, lázas volt és Karcsi felugrott a hasára, a mellére és közvetlen közelről belenézett a szemébe. Andi mondta is, hogy Karcsi tuti észrevette, hogy pozitív lesz a tesztem

- mesélte Sváby a Blikk+Győzőben Szabó Győzőnek a történetet. A tévés párjáról hamar ki is derült, hogy tényleg elkapta a koronavírust.

Nagyon durva volt! Hihetetlen, hogy ilyen dolgokat ki tud egy kutya szagolni, megérezni, vagy egyszerűen csak a hullámokat fogja. De az is lehet, hogy egy betegségnek szaga van, amit mi nem érzünk, de elképesztő volt, amikor ezt kiszimatolta

- magyarázta Sváby, aki szerint KArcsikának emberi természete van. A keverék kiskutya 2016-ban lett a Sváby-család életének része, a népszerűsgét pedig annak köszönhette, hogy Sváby András mindenhova magával viszi, még a műsorvezetésnél is fel szokott tűnni. Ha nincs a műsorban jelen, akkor jönnek egyből a levelek, hogy mi a helyzet a kutyával a műsorvezető szerint.

Svábyéknál egyébként mindenki elkapta a koronavírust (párja szülei, párja, Sváby fia), egyedül csak a műsorvezető úszta meg – és már meg is kapta az első oltását a kínai vakcinából.

Az egykor tévésként, mostanában kutyaviselkedés-szakértőként tevékenykedő Tornóczky Anita szerint a kutyák megérzik a biokémiai változásokat az emberben, például azt is képesek előrejelezni, ha valakinek epilepsziás rohama lesz. 

Erre azonban kondicionálni kell egy kutyát, ahogy a drogkeresésre vagy a kutatásra is. Emellett azt az energiaváltozást is észlelik, ami egy betegséggel jár. (...) Lehet, hogy mi magunk még nem érezzük, hogy gyengülünk, de a kutya már igen és beindul az ösztön, hogy védeni kell a falka tagját. Ezért lehet észrevenni ilyenkor változást a viselkedésükben

- mondta el a Blikknek.

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.