Úgy látja, ezek a botrányok kellettek ahhoz, hogy akik eddig nem megfelelően viselkedtek, azok most már tudják, hol a helyük.

Az Origonak adott interjút  Pindroch Csaba, a Kontroll, a Valami Amerika sztárja a színházi élet kapcsán – szúrta ki a Blikk.

Pindroch Csaba szerint a színházakban rendszerváltást hoztak a Me too-ügyek

Fotó: YouTube/TV2

A Vígszínház színészeként Pindroch korábban mind Marton László, mind pedig Eszenyi Enikő igazgatása alatt is dolgozott (most a Tháliában színész), és az interjúban elmondta, bizony ő is tapasztalta azt a bánásmódot az igazgatónő kapcsán, ami miatt a színésztársak közös nyilatkozatban álltak ki nemrég. 

Pindroch ennek kapcsán elmondta, ő nagyon boldog, hogy valami végre elindult a színházi életben is, mert ő is többször tapasztalta, hogy egyes rendezők és színházi emberek visszaéltek a hatalmukkal és olyan hangnemben beszéltek a művészekkel, ami megengedhetetlen és elfogadhatatlan.

Rengeteg ilyen van. És te nem mersz megszólalni. És az öreg Kossuth-díjasok sem mernek megszólalni

- magyarázta.

A hazai Me too-botrányok kapcsán a színész kifejtette, végre létezik az ilyen hatalmaskodóknak is az ellenpélda, hogy mi történhet, ha továbbra is ugyanúgy viszonyulnak a többiekhez, mint eddig. 

Kaptak egy elég erős tükröt, és most elcsendesedtek. Az nagyon jó. Egy nagyon jó üzenet azoknak, akik ezt a hangot próbálják megütni a későbbiekben. Ennek már vége. Ilyen nincs. Olyan ez, mint egy rendszerváltás a színházban.

A színészek bérezésére is kitért az interjúban Pindroch Csaba:

Itt is rendet kell tenni, mert az nonszensz, hogy diplomás színészek takarítónői fizetések alatt keresnek. Úgy megy be királyt játszani, hogy mellette meg éhezik. Én a Vígszínházban már főszerepeket játszottam, a hátam mögött volt a Kontroll, a Valami Amerika meg egy csomó film, és a mögöttünk lévő szálloda takarítónője már többet keresett mint én. Ez nem engem minősít.

Forrás: origo.hu, blikk.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Egyik kedvenc fiatal szineszem o, de azt neki is tudnia kene mar, hogy eloszor is minden csoda 3 napig tart, es a felkavart szar is leulepszik eleg gyorsan.
Nyugaton mar megtortent - ott eleg jol el tudjak valasztani mar azt, hogy mi az a vad, amit hamisan inditanak valaki ellen, es mi lehet az igaz - a megfelelo embereket letartoztatjak, elitelik, ha kell, szoval amibe Marton mar belehalt, (meg sokan azota is szenvednek a kovetkezmenyektol, karrierjuk tort derekba),... Szoval igaz, amit mond, de csuda tudja, hogy mi lesz ennek a vege
Namely
a #metoo egyetlen dologra volt jó: hogy bebizonyítsa, hogy Yuri Bezmenovnak igaza volt.

Nézzük csak: valahová elmegyek dolgozni. Ott megaláznak. Felmondok (előtte az adott személynek bemosok 4-et). Történet vége.

De hogy jön ide a #metoo?

Ja, már tudom: valahová elmegy dolgozni valaki. Ott megalázzák. Nem mond fel, hanem ott marad, mert tudja, hogy máshol nem találna állást, mert életképtelen. Utólag megírja történetét, hogy neki milyen sanyarú sors jutott osztályrészül.

Pedig csak tanulni kellett volna, hogy piacképes tudásra tegyen szert.

Tehát elmegy tanulni.

Új állást szerez.

Történet vége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.