Schobert Norbi pár napja egy Fókusz interjúban beszélt a túlsúlyról, és hogy szerinte az hány kilónál kezdődik. Ekkor azt mondta, hogy szerinte nem a férfi kezdődik 100 kilónál, hanem a vágódisznó.

Azóta számos férfi híresség, például Lakatos Márk, Németh Kristóf vagy Osváth Zsolt véleményezte Schobert kijelentését, mely így hangzik:

Vannak ilyen hülye mondások, amit a férfiak terjesztenek és el is hiszik. Ez »a férfi 100 kilónál kezdődik« mondat. Itt nagy tévedésben vannak, mert a vágódisznó kezdődik 100 kilónál.

Egy bizonyos kor után, ha hízunk, akkor én úgy szoktam mindig hívni, hogy kialakul a csimpánzcsöcs. Nekem is volt egy jó kis csimpánzcsöcsöm. Amikor ültem, lógott a csöcsöm és a strandon már nem akartam leülni, mert milyen az, hogy Norbi leül a strandon egy koktélra lógó csöccsel. Ez undorító és bizony nagyon kemény munkát fektettem abba bele, hogy visszamenjek erre a 70 kilómra. Most roppant büszke vagyok."

Norbi most az Update Low Carb nevű Facebook-oldalán folytatta gondolatmenetét egy posztban, és kitett egy korábbi fotót a csimpánzmelleiről.

Egy régebbi képem a melleimről. Mondás: A férfi 100 kilónál kezdődik. Értelmezés: Nem férfi aki nem 100 kg. Hú sokan vagyunk 100 alatt. Nem férfiak? Kétlem. Se centi, se kg, se vagyon nem tesz férfivá. A tetteink inkább. Ahogy kiállunk az elveinkért, szeretteinkért. 100-120 kg a vágósúly a húsiparban. Legalábbis az alja. Nem fogom feladni. Nem fogom elfogadni a világméretű elhízást. A sok szervi és covid áldozatot. Ha 100 kg színizom vagy, esetleg 190-200 centi, úgysem veszed magadra, bár e méretek sem tesznek férfivá, csak a bátorságod, kitartásod, emberséged. Jó éjt! Norbi

– írja, majd a kommentek alatt több hozzászólásra is válaszol még. Az egyik kommentelő például leírta, hogy szerinte Schobertnek csak azért, mert „pénze van”, nincs joga megmondani, hogy mások hogy nézzenek ki és sértegetni az embereket. A Norbi Update Team csapat erre ezt írta:

Krisztus mondta, hogy az igazság szabaddá tesz minket! Tán nem volt igaza? Persze, hogy igaza volt, de akkor miért félünk az igazság kimondásától? A tények elhallgatása hazug világot eredményez, az olyan világban pedig az igaz embert a szája miatt üldözik! Azért félünk az igazságtól, mert kényelmetlen. Ami pedig kényelmetlen, attól feszengünk. Ha pedig valamitől feszengünk, azt megpróbáljuk legyőzni. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy az igazságot nem lehet kiírni a világból, ezért hívtuk életre a PC kultúrát, ahol egymást óvjuk a kritikától. Aztán az ilyen közegből mindig elszármazik egy Önhöz hasonló harcos amazon, aki nem érti, hogy az igazság tüzét akkor is táplálni kell, ha az fájdalmat okoz.

Egy másik, hasonló kaliberű hozzászólásra is azzal válaszolt a csapat, hogy sem Norbit, sem pedig őket nem érdekli az „alakoskodás”, valamint, ha rajtuk múlna, Magyarországra nem engednék be a „PC diktatúrát”.

De nem is érdekel minket az alakoskodás, Norbit meg főleg nem. Sőt, az elhízás kapcsán mindenki nyugodtan számítson a legdurvább kritikai észrevételekre, mert Norbi most már nincs egyedül, egy teljes csoport áll mögötte, aminek a tagjai hozzá hasonló vehemenciával képesek kritizálni a tespedt emberi viselkedést. Itt nem lesz PC diktatúra, meg túltolt érzékenykedés és nagy közös térdepelés a vérig sértett ismeretlen kövér ember szobra előtt. Ha rajtunk múlik Magyarországnál húzzuk meg a határt, de hogy ide be nem engedjük a mindenen síró – picsogó széplelkűeket, az is biztos! Üdvözlettel: Upadte Team

Egy régebbi képem a melleimről.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Na, ezen a képen még egész jól nézel ki, Norbert ;) Pókharapó párodról nincs fotó ebből az időszakból?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hat legalabb neki legyenek csocsei, ha mar a Csilluskajanak nincs...:)
Néro
Norbika !Téged az ész se ! Norbi csapata mint Gödényé. Tényleg az vajon mit szól a százkilós vágósúlyához , Összefuthatnának. Swarcival meg a csapata.
Giovanni Alba
Sóher Norbi hülyeséget beszél, nem gondolkodik, így magyarázkodnia kell.
Azt még én is tudom egyszeri egyszerűként, hogy egy kiló zsír térfogata kb. kétszer akkora, mint egy kiló izomé. Sok történet keringett a diétát csüggedten feladókról, mert hajtottak, izzadtak, edzettek, de a súly az csak alig-alig csökkent. Arra viszont nem figyeltek fel, hogy az úszógumi leengedett. Kezdett a zsírraktár leépülni, de az edzés jutalma az izomtömeg növekedése volt. Hát persze hogy nem nagyon csökkent a súly. Norbi magyarázhatott volna testtömeg indexről, a testzsír arányáról, valamint arról is, hogy egy olyan stöpszli, mint ő, tényleg furán néz ki száz fölött. De hogyha egyáltalán komolyan vennék őt, akkor sikeresen megbántott volna számtalan súlyemelőt, ökölvívót, jégkorongozót és így tovább.
Meglátásom szerint a túlsúlynak valami oka van, lehet ellene tenni, de a megszégyenítés erre nem megfelelő.
folt
Ez kezd megzavarodni. Talán az oltás mellékhatása.
Málna
Igaza van. Mindenki rosszul van a kövér ember látványától, a kövér ember is rosszul van a tükörképétől - csak hát erről ugye nem beszélünk...
Málna
@Szeparepa2: Írtad egyszer, hogy csúnyán el vagy hízva. Csimpánzcsöcs van? Küldesz róla egy fotót?:-)
Emmersson71
Na, ezen a képen még egész jól nézel ki, Norbert ;) Pókharapó párodról nincs fotó ebből az időszakból?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.