A 2021 februárjában a Kalligramnál megjelent, Antitézis című tanulmánykötete nem könnyű olvasmány, mégis sikerkönyv lett: már a második kiadás is fogytán az épp megnyíló könyvesboltokban. Készül a harmadik kiadás, ami filozófiai könyv esetében példátlan! Minek köszönhető ez a siker, vajon tényleg ekkora az érdeklődés a baloldali, marxista rendszerkritika iránt ma Magyarországon?Annyi biztos, hogy a nagyközönség számára láthatatlanul, pár éve van fiatal radikális baloldal Magyarországon (és Erdélyben), ezen kívül a siker annak köszönhető szerintem, hogy a mindenoldalú (egészségi, gazdasági, szociális, kulturális, erkölcsi) válság körülményei között az emberek új utakat keresnek, kifelé a korhadt kapitalizmusból. És negyedszázados (kezdetben magányos) küzdelmem se volt teljesen hiábavaló, akármennyire borúlátó vagyok a végkimenetel és a jelenkori politika tekintetében. Az biztos, hogy a legérzékenyebbek, a legjobbak szabadulni akarnak a rasszista-etnicista, illetve a...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Téged megvezettek Gazsi, mint sz@rt a palánkon...!
RonaGyuri
„O, what a noble mind is here o'erthrown!”

Mondanám szívesen Ophelia -val a Hamlet első felvonásában

Az az igazság, hogy ez a bomladozás a mi jó Gazsink esetében nagyon nem újkeletű. Ráadásul a folytatás is véleményes „Udvarfi, hős, tudós, szeme, kardja, nyelve” – folytatja a hősnő. Azonban igazából csak a nyelv klappol. Az is abban az értelemben – mármint eltekintve attól, hogy nem igazán tud elszakadni Orbán alfelétől -, hogy ő biza egy jellegzetes ballib megmondó ember. Ezért is ad külön stichet az a kirohanása, hogyaszongya: „Ráció? Tudomány? Szakértelem? Már a szóra is ugrik száz jó hangos jobb- és baloldali irracionalista és obskurantista „megmondó””.
Amiben nem csak az a szép, hogy TGM megmondóemberez másokat, ráadásul népbutítónak és irracionalistának beállítva, de mindezt teszi arra reagálva, hogy a gaz ellen infantilis és/vagy elmebajos állításai szerint: „ellopja az Orbán!”=))
Igen tudom, hogy a derék Gazsi sok mást is összehordott - A Hamletnél maradva: „Though this be madness, yet there is method in 't.”, s nem Arany-i értelmezésben, hanem a szószerinti értelmében – a Népszavában a „Tamás Gáspár Miklós: Ez a mostani apály végleges” című irkodmányában.
Egy még az Orbán fals értékelése bornírtságán is túltesz a „kettős mércézése” azokkal szembe, akik úgy válik, hogy emberi jogi szempontból is nagyon más a Julian Assange és az Alekszej Navalnij ügy! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.