A Sundance fesztiválon bemutatott, az HBO Gondolata is elérhető dokumentumfilm arra hegyezi ki mondanivalóját, hogy mindegy, hogy diktatúráról, vagy a demokrácia fellegváráról van szó, a politikusok első zsigeri reakciója mindenhol az igazság elhallgatása. 

Az emberek tudatos félreinformálása, távoltartása a járvány jelentette valós veszély megértésétől persze nem ugyanúgy és ugyanolyan mértékben zajlott a két országban – írja a 24.hu

Leleplező dokumentumfilm készült arról, hogyan hazudott Amerika és Kína is egyszerre a koronavírus kitörése kapcsán

Vuhan város 2020 márciusában 
Fotó: STR / AFP

2020 elején a kínai kormány rendkívül tudatosan adagolta a koronavírusról szóló információkat. Az év elején ülésezett a kommunista párt, akkor nem lett volna alkalmas rossz híreket közölni a lakossággal. Helyette maradt a hatósági utasításokkal szembehelyezkedő, a vírus veszélyeire az interneten figyelmeztető orvosok gyors elhallgattatása. A teljes tagadástól három hét alatt jutottak el odáig a politikusok, hogy teljesen lezárják Vuhan városát és Hupej tartomány egészét.

Azt, hogy a koronavírus ártalmatlan influenza volna, Donald Trump mondta. Az amerikai egészségügyi hatóságok képviselői közölték, a vírus nem különösebben fertőz, maszkot nem kell viselni. Nincs ok a pánikra, a legjobb az lesz, ha mindenki folytatja a megszokott életét, mondta egy szakértő február végén, miközben az elnök bőszen bólogatott mögötte a fehér házi sajtószoba pulpitusán.

Az Azonos lélegzet párhuzamosan mutatja be, hogyan reagáltak a hatóságok és az emberek Kínában, illetve az Egyesült Államokban a járvány hírére. Míg Kínában a totális kommunikációs kontroll és a kibeszélők szigorú megbüntetése, addig Amerikában az összeesküvés-elméletek villámgyors terjedése gátolta, hogy a lakosság érdemi információkat szerezzen arról, mivel is néznek szembe.

További részleteket a filmről a 24.hu cikkében olvashat. 

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A nemzethy kurmány minden ténykedése a co-vid ügyben kimeríti a haza árulás tényét!A többi ténykedésük is a történelem szemét dombját gazdagítja!
Emmersson71
Ez a baj itthon is, az országgal azonosítják az Orbán kormányt!
A Trump vezetés nem egyenlő az USA-val, a Kínai kommunista párt vezetői sem a kínai emberekkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.