A saját életutak kanyarjainak felvállalása, a tömegek sorsa felőli történelmi perspektíva nélkül hiába a hevület. Ha valaki egyszer tanulmányozni akarja, hogy miért mondott csődöt a magyar értelmiség a rendszerváltozás környékén, s azóta, annak nem kell mást tennie, mint előszednie Raskó…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy egyébként releváns felvetés.

de a lényeg tisztázása nélkül az csak püffögés, még a legjobb esetben is

„Ha valaki egyszer tanulmányozni akarja, hogy miért mondott csődöt a magyar értelmiség a rendszerváltozás környékén” – kezdi mondandóját Kabai Domokos lajos a bekialtas.blog „919. BEKIÁLTÁS: A magyar értelmiség hiteltelen” című postjában. Amit úgy kell venni, hogy erre kíván válaszolni, de legalább is ezen elmélkedni. Nos a bejegyzés igencsak releváns és felvetései jól tükrözik az igazságot. Nem is lenne vele semmi gond, ha nem hiányoznának a kérdést legalább ennyire meghatározó alapvető tények/történések. A hazai értelmiség múltszázad közepi (30-asról a 60-as évekig) sorsa:
világválság miatti, majd az üldözések előli kivándorlás, a háborúban egyes rétegei kiírtása, aztán a háború utáni menekülések. Amit megkoronázott az 50-es évek értelmiségi vérfrissítése, bár sokunk szerint nem elhanyagolható erdélyi invázió hatása sem! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.