Naponta járok el mellette. Ha a Lehel-piac felől közelítem meg, úgy tűnik fel, mintha a szárnyas ló elrugaszkodna a földről. Ilyenkor felötlik, hogy Balla tanár úr a debreceni egyetemen lyukat beszélt a hasunkba Pegaszoszról, a repülő lóról, „aki” az ógörög Helikon hegyén szállt le, és patája nyomán…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
S még ez tanítja a matyar firkászokat

Szokásom mondani, hogy a matyar firkász arra is lusta, hogy 4-5 kattintással utánanézzen valaminek, jelentem Zöldi tanárúr egyhez is

A derék Tanárúr-II (tényleg mi lehet a szuperokos HH-val) „Médianapló - Pegazus szárnyai miért lyukadtak ki?” cimmel osztja az észt, pontosabban azt, ami neki ezen a címen jutott. Szellemesnek vélt elmélkedésében arról, hogy „miért nem oszthatják meg az információkat azokkal, akiknek az ablakán épp most kukucskál be a költészet lyukas szárnyú, hírszerzőnek álcázott jelképe.”, párhuzamot húzván egy szoborral.
A derék firkász-mester azzal indít, hogy „Rejtély ugyan, hogy Izraelben miért éppen a költészet forrásáról és szárnyalásáról nevezték el a kémszoftvert”!
Nos a dolog persze csak annak rejtély, aki műveletlen és lusta utána nézni. Sőt igazából kellően buta is, lévén csak és csupán arról van szó, hogy a Pegasus elnevezést sok mindere használják pl. egy rakétát is így hívnak, s annak sincs köze a költészethez. Arról nem is beszélve, hogy a költészettel való kapcsolata igencsak átvitt értelmezés (ehhez valóban kell vagy 3 kattintás)
Viszont a szárnyaláshoz és a lóhoz annál több köze van (ehhez elég egy is): „The spyware is named after Pegasus, the winged horse of Greek mythology. It is a Trojan horse computer virus that can be sent ’flying through the air’ to infect cell phones.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.