Megszámlálhatatlan legenda, családi történet és anekdota szól Szent Miklós püspökről. Az őt körülvevő históriákból bőven lehet válogatni. Alakja egy jóságos és adakozó természet, aki a karácsony előhírnöke. A különböző népi hiedelmekben, egy a közös: személye és a Mikulás-napi szerencse, illetve az ajándékozás. (x)

Manapság Szent Miklós ünnepe és az ajándékozás is összemosódott a karácsonyi hagyományokkal. Szent Miklós nagylelkűségéhez és kedvességéhez fűződő történetek nyomán alakult ki a Mikulás-kultusz is, mint népszokás.

A Szent Miklós féle szerencse

A nevéhez fűződő leghíresebb legenda szerint élt Mürában egy szegény ember, aki nem tudta férjhez adni három lányát, mert nem volt pénze hozományra. Ez a hír szerencsére Szent Miklós fülébe is eljutott, aki segíteni akart. Csakhogy a püspök nagyon szerény volt, nem akarta felfedni kilétét. Az éjszaka leple alatt elegendő pénzt hagyott az apának, hogy megmenthesse lányait. A jótetteiről elhíresült Szent Miklós nem csak játékokat, jó szerencsét hozott, hanem pénzt is.

Érdekesség még, hogy manapság már a tőzsdén is szerencsésnek számít a karácsonyi időszak, hosszú ideje teret hódító rege a befektetők között, hogy az év végi számottevő emelkedés bontakozik ki a tőzsdéken, amivel az ünnepi szezonban is jelentős hozamra lehet szert tenni. Így adott volt az elnevezés, hogy a befektetők ezt az időszakot Mikulás-rally jelenségnek keresztelték el.

A felnőttek szerencséjéhez idén a Vegas.hu Mikulása járul hozzá

Hogy ne csak a kisebbek várják a Miklós napot, ez alkalommal a felnőttek is megragadhatják az alkalmat! A boldogságban és szerencsében gazdag ünnepekhez a Vegas.hu online kaszinó rendszere biztonságos és megbízható keretek között biztosít 150 ingyen pörgetést a Christmas Gift Rush karácsonyi játékon minden játszani vágyónak. Ez az 3x3 tárcsás vidám karácsonyi hangulatú játék mindenkiből előcsalogatja idén az ünnepi hangulatot és inspirál minden játszani vágyót a Vegas.hu, ami elrepít egy elbűvölő világba, részletesebb információt és tájékoztatót a következő linken talál: Vegas.hu – Christmas Gift Rush

Szerencsében gazdag, kellemes ünnepeket kívánunk!

A szerencsejátékban 18 éven aluliak és sérülékenynek minősülő játékosok nem vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

Partner tartalom (x)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.