Minden évben vannak furcsa és/vagy vicces darabok az újonnan hivatalosan is anyakönyvezhető nevek között, de idén van bennük valami feltűnően közös. 

Történetesen, hogy elsősorban török és arab eredetű nevek váltak hivatalosan is anyakönyvezhetővé tavaly, ugyanakkor a becézett alakoknak, így a Dorci, vagy a Bandi neveknek ellenállt a hivatal.

2021-ben közel 700 új keresztnevet szerettek volna anyakönyveztetni a szülők Magyarországon, 2022-ben pedig a török tévésorozatokban hallott nevek dominálhatják a névkérelmeket – írja Telex.hu.

Íme a legújabb anyakönyveztethető nevek, a legtöbb arab és török eredetű

Fotó: 123RF.com

Új jelenség, hogy a hazánkban elismert 13 nemzetiség országos önkormányzatának honlapján is megtalálható már az adott népcsoport névlistája, a nemzetiséghez tartozók ebből is választhatnak. 2021-ben az utónévbizottság 108 nevet javasolt anyakönyvezésre, amelyből 63 női és 45 férfinév.

A kérelmek nagy százaléka külföldi név, és a szülők nehezen tudják elfogadni, hogy magyar állampolgárként minden idegen nevet a magyar kiejtésnek megfelelően, a magyar helyesírás szerint kell bejegyezni.

A lap példája szerint Maya, Noah, Deniel nevekre sok kérelem érkezik, pedig a Maja, Noé, Dániel formák már régóta anyakönyvezhetők.

További érdekes külföldi neveket a Telex.hu cikkében olvashatnak.

Forrás: Telex.hu 

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hülye szülők szánalomra méltó csemetéikkel.
Kapanyél
@namihami: A csemete nem tehet róla, hogy idióták a szülei. Mindenki meztelen seggel jön a világra, és az induláson sok minden múlik...
namihami
@Kapanyél: Ezért van a szánalomraméltó (bár igazad lehet és a sajnálatra méltó helyesebb lenne) jelző.
rbela
Valamelyik nap a Tv.ben láttam egy férfi nyilatkozott "Leánder" volt a keresztneve, eddig csak virágot ismertem ezen a néven,
kulabombaafityiszre
Ez is bizonyítja tárt karokkal várja a migráncsokat a kormány

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.