Egy éve már, hogy egy ország mozdult meg Zentéért, az SMA-s kisfiúért, akinek kezelése a legdrágább a világon: 700 millió forint. 

A Zolgensma kezelést ráadásul csak a még második életévüket be nem töltött SMA-val küzdő gyermekek kaphatják meg, így Zentéék is versenyt futottak az idővel, azonban az országos méretű összefogásnak hála összegyűlt a vágyott összeg, a kisfiú pedig meg is kaphatta a génterápiás kezelést.

Emlékszik még Zentére, az SMA-s fiúra? Így van most – videó

Forrás: Facebook

Zente akkor esélyt kapott egy jobb, szebb és boldogabb életre, a kisfú pedig azóta gyakorlatialg megállíthatatlan, gyönyörű szépen fejlődik, a szülei pedig azóta is támogatják mindenben, amiben csak lehetséges. Az anyuka rendszeresen oszt meg közösségi felületükön fotókat és videókat a cseperedő Zentéről, aki már időközben az első lépteit is sikeresen megtette.

"A lakásban Zente vagy a bútorok közt átkapaszkodva, vagy a kezünket fogva vagy kerekesszékkel közlekedik.

Nyilván ez utóbbi a leggyorsabb mind közül, és ez az, amit szeretnénk minél jobban kiváltani a keret használatával. Úgyhogy sokat sétál így, viszont csiga lassan ugyanis szeret közben elkalandozni, elbeszélgetni.

Ma viszont vasárnap van. Ami a mese nap. Van egy szabályunk miszerint heti egyszer vasárnap szabad mesefilmet nézni. A többi napon könyv és diafilm van. Ilyenkor már előre megbeszéljük mit választ. Ma azt kérte mesecsatorna legyen.

Szóvá ki is használtam ezt az adut és rikyvel indult a tv-hez. Érdekes módon egy szó nem hagyta el a száját, egyszer sem állt meg és magához képest mint a villám ért ki a nappaliba. Szép vasárnapot mindenkinek!" – írta a bejegyzésben az anyuka.

A videót a Blikk.hu cikkére kattintva nézhetik meg. 

Forrás: Blikk.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Öröm látni a fejlődést, egy teljes élet reményét! Sok sikert Zentének, és boldogságot a családnak!
vacsi
Szégyenletes, hogy a Tb. egy kisgyerek gyógyítására nem fedezte a költségeket! Nagyon szép volt az összefogás, minden jót kívánok a családnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.