Sokan nem tudják, de Schobert Norbi születésekor, 1971-ben még teljesen más név szerepelt az irataiban, mint amin ma ismerik. Az edző csak az új nevével tud azonosulni.

Kiderült Schobert Norbi eredeti neve! Egy kényszerházasság miatt változott meg családneve

Fotó: Instagram

Schobert Norbi a zsidó származású fotóművész, Bauer Sándor és a katolikus hitben nevelkedett Horváth Judit gyermekeként született. Anyakönyvi kivonatába annak idején ezen a néven jegyezték be:

Horváth Ferenc Norbert.

Eredeti vezetéknevét tehát édesanyjától kapta, édesapja elhagyta a családot. A fitneszguru soha nem tudott azonosulni a Ferenc keresztnévvel, így már általános iskolában a Norbertet használta.

Első általánosban megkérdezte a tanárnő, hogyan szólítson az órákon, Ferinek vagy Norbertnek, és én valamiért a Norbit kértem használni. Így lettem Horváth F. Norbert az ellenőrző elején

- mesélte a sztár a Story magazinnak. A Schobert családnevet pedig csupán nagymamája halála után vette fel. 

Amikor elvesztettem nagymamámat a cukorbetegség miatt, akkor muszáj volt anyámnak papíron hozzámennie nagyim második férjéhez, hogy legyen jogcímünk a tanácsi lakásban maradásra. Második osztálytól így Schóbert F. Norbert lettem. Én a mai napig csak a Norbi névvel tudok azonosulni, és levettem az ékezetet az ó-ról, mert zavarja a szemem

- árulta el Schobert Norbi nevének titkát.

Forrás: Femina.hu, Story Magazin

Címlapkép: Instagram

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.