Gyenge év volt a turizmusban 2021, a Hunguest Hotels át tudta fordítani a mérlegét nyereségesbe, de osztalékot nem vettek ki a tulajdonosok.

96 millió forint nyereséggel zárta 2021-et a Hunguest Hotels Zrt. – olvasható a vállalat éves jelentésében. A cég, amelynek összesen 99,99 százalékos tulajdonosa a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global két cége (a maradék 0,01 százalékos tulajdonrész a tapolcai önkormányzaté) nagyot javított, egy évvel korábban még 2,49 milliárd forint veszteséggel zárt. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy ezúttal nem vesznek ki osztalékot.

A szállodaiparban kimondottan rossz év volt 2020 és 2021 is. A mostani javítás azért is volt lehetséges, mert az árbevételt sikerült növelni 2020-hoz képest, 12,2 milliárdosról 14 milliárd forintra. A bérköltségeken majdnem egymilliárd forintot megspóroltak (4,88-ról 3,92 milliárdra csökkent ez), az egy évvel korábbi 1318 helyett már csak 911 dolgozónak kellett pénzt adni, ami azt is jelenti, hogy aki megmaradt az alkalmazottak között, azok jó részének magasabb lett a bére. Így az is belefért, hogy a cég részesedéseiből származó kiadások és árfolyamveszteségek a 2020-as nullás zárás után most 1,09 milliárd forintot elvittek.

„A járványhelyzet miatt kialakult üzemszünetek, valamint a portfólióváltozás és a felújítási munkák miatt a szállodák és fürdők teljesítménye a bázis időszaki adatokhoz nem, a tervhez pedig csak korlátozásokkal hasonlíthatók”

– olvasható a beszámoló mellékletében.

Forrás: HVG.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Ezt az "osztatlan efftársi örömöt", ahogy "Mészi" szállodáinak "drukkolnak"!
CsipkeRózsa
Mészáros kapott néhány milliárdot az állam által osztott Covid-segítségből is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.