Kimondani is bődületes, de Halász Judit közel hatvan éve hűséges tagja a Vígszínháznak. A Kossuth-díjas színművésznek sok szép emléke fűződik az intézményhez, ám saját bevallása szerint akad bőven keserűség is benne. 

A színésznő a Heti Libazsír című YouTube-műsor vendége volt, ahol szóba került többek között Halász Judit jubileumi évada, ami egybeesett a betegsége utáni visszatéréssel is. Sokan ez alkalomból valami nagy előadást vártak a színésznőtől, ám végül a vezetőség úgy döntött, egy kis stúdióban ad helyet a színésznő darabjának.

Halász Juditot annyira megviselte az Eszenyi Enikő-éra, hogy egy időben azon is gondolkodott, hogy otthagyja a Vígszínházat

Fotó: Facebook/Halász Judit

– Én is elvártam volna, ez kicsit rosszulesett – fogalmazott Halász, aki azt is bevallotta, volt, hogy megbánta, amiért ennyi évtizeden át hűséges maradt az említett intézményhez – szemlézi a Blikk.hu.

– Hol megbánom, hol nem bánom meg. Voltak periódusok és időpontok, amikor megbántam, és azt mondtam, nekem mégiscsak el kellett volna innen mennem, de voltak olyan időpontok is, amikor jól éreztem magam. Az utolsó években már nem szerettem bemenni se a Vígszínházba, az Eszenyi-korszakban. Ez nagyon rossz érzéssel töltött el, fájdalmas néhány év volt.

Mint ismert, a korábbi igazgató, Eszenyi Enikő ellen 2020 tavaszán fogtak össze a társulat akkori és régebbi tagjai, és nyílt levélben tárták a nyilvánosság elé, hogy az intézményvezető milyen verbális erőszakot és agresszív vezető kommunikációt folytat a színházban. A tagok között pedig Halász Judit is szót emelt a módszerek ellen, hiszen ezeknek ő is az egyik elszenvedője volt. Bár már az ügy lezárult, hiszen a botrány után Eszenyi önként mondott le a tisztségéről.

Arról, hogyan nyilatkozott a legendás színész-, énekesnő az egykori igazgatónőről, a Blikk.hu cikkében olvashatnak. 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Milyen szép ezen a képen. Egészen egyedi szín a művészvilágban. Annyira tehetséges, annyira tiszta...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.