Buda Anna Flóra 27 című animációs filmje nyerte a legjobb rövidfilmnek járó elismerést a 76. Cannes-i Filmfesztiválon.

Kényelmetlen helyzetben a Filmintézet: Arany Pálmát nyert film miatt éghet az arcuk – Többszörösen nem tartották támogatásra méltónak, mégis nyert
Kép: YouTube

A Magyar Filmintézet, amely többször visszadobta az alkotást, és még a cannes-i szerepléséről sem adott hírt, a díjról szóló hír után "óriási gratulációt" küldött az alkotóknak.

Az Arany Pálma a legmagasabb elismerés, amit filmalkotóként el lehet nyerni. Tegnap este Cannes-ban a legjobb rövidfilm egy francia animáció lett. Pedig a szerzője és a fő alkotói magyarok, de úgy alakult, hogy itthon többszörösen nem tartották támogatásra méltónak

– írja a Facebookon a Napszállta és más filmek főszereplője, számos alkotás forgatókönyvírója.

Jakab kitért arra is, hogy közben majd elkészülnek ezek a francia, szlovák, ilyen-olyan gyártású filmek, amelyek miatt kicsit mégis érdemes lesz emlékezni a magyar filmtörténetnek erre az időszakára is.

Kényelmetlen helyzetben a Filmintézet: Arany Pálmát nyert film miatt éghet az arcuk – Többszörösen nem tartották támogatásra méltónak, mégis nyert

Úgy tűnik ebből a gratulációból, mintha bármi közötök volna a filmhez és alkotóihoz. Ja, mégis. Annyi, hogy elutasítottátok őket többször is. Nemtelen ez a behízelgős álgratuláció.

- írta egy kommentelő a Filmintézetnek.

Mégis mi a viharnak gratuláltok, hm? Nem támogattátok, háromszor dobtátok ki a tervét és végül francia pénzből készült el a film. Még promózni se promóztátok akkor, amikor felkerült a listára. Neki gratuláció – nektek szégyen, kisstílű csinovnyikok.

- tette hozzá egy másik.

Forrás: HVG

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
aki nem a fidesz fészekalja az mo.-n le van zarva!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@KisTehen: A saját baromságaitokat? Kétlem :)
Nyírfa
@Horizont: 16.08

Azt nem merném kijelenteni, hogy még a mi életünkben, de valószínűnek tartom, hogy Kádár emlékére szobrot fognak állítani. Én már most támogatom.
Nyírfa
@Horizont: Kádár bölcs volt, igazi államférfi. A felcsúti csak egy másod-, harmadrangú epigon.
Juhász István
Nálunk az ilyen- olyan " ELKÚRTUK " filmeket kell támogatni. Nem hallok mostanában a film utóéletéről SEMMIT. Mekkora nézettséggel adják a mozikban ?
Dr. Proktor
Ez az eset is csak azt bizonyítja, hogy a NER nagy erőlködésének mindig csak beszarás a vége, a tehetség pedig megtalálja a maga útját, ami ugyan rögösítve lett neki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.