A tomboló magas árak és a pénzzel okosan gazdálkodó egyszerű igény attitűdjeinek együttállása arra ösztönöz minket, hogy végre elkezdjünk spórolni a mindennapi bevásárlásokon, de persze mindezt ne a megvásárolt termékek minőségének rovására. Leültünk, gondolkodtunk, nyomon követtük az általános fogyasztói magatartásokat, és ebben a cikkben megosztunk veletek pár bevált módszert a pénz megtakarításra vonatkozóan. (x)

Vásárlás előtt ellenőrizd a hűtőszekrényt és a kamrát!

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy elkerülhesd a felesleges élelmiszer vásárlását. Amikor tudod, hogy másnap be kell menned a diszkontba, csak pár percet tölts el azzal, hogy megnézed, mi hiányzik, és mi van még az otthoni éléstárban. Ennek köszönhetően nem kell találgatnod, hogy elfogyott-e a tészta, liszt, joghurt, sajt. Gyorsabban vásárolsz, nem költesz értelmetlenül, mindig van friss terméked, és nem dobod ki az ételt.

Hogyan spórolhatunk a legtöbbet a mindennapokban?

Lista, lista és további lista

A lista a szent grál mindenki számára, aki spórolni szeretne a bevásárláson. Enélkül biztos, hogy mindig túl sokat vagy túl keveset veszünk valamiből, ami azt jelenti, hogy később vissza kell mennünk a boltba, és mellesleg olyat fogunk venni, amit nem terveztünk. A listakészítést érdemes kombinálni a hűtő és a kamra tartalmának alapos átvizsgálásával. Jó tipp, hogy például a hűtőre erősített táblára írjuk, hogy mit kell venni, így mindig kéznél lesz.

Kocsi helyett kosár

Itt a hétköznapi pszichológia működik. Mivel kevés hely áll rendelkezésünkre, kétszer is meggondoljuk, mielőtt egy terméket a kosárba dobunk. A kosárral persze nincs értelme nagy vásárlások alkalmával bajlódni, de amikor csak „beugrunk a boltba”, akkor mindig a kosarat válasszuk.

Tanuljunk meg fejben számolni!

Sajnos sok embernek gondja van ezzel. Pedig megmondta az iskolai tanár anno, hogy a matematika még hasznos lesz az életben, ugye? Érdemes tehát otthon gyakorolni a gyors aritmetikai műveleteket, főleg a százalékokat. Ennek köszönhetően könnyen felmérhetjük, hogy például valóban megéri-e drágább ketchupot vásárolni 33 százalékos „ingyenes” kiszerelésben, vagy esetleg mégis jobb a normál áras hagyományos kapacitású mellett maradni.

Próbáljuk ki az alkalmazásokat és akciókat!

Rengeteg ilyen alkalmazás létezik. Különösen jól működnek az akciós szórólapokkal rendelkező üzletláncok, ahol gyorsan ellenőrizhetjük az adott heti akciókat, és ez alapján kiválaszthatjuk azt a brandet, ahol a legjövedelmezőbb a vásárlás. Ne feledkezz meg azonban a józan észről. Nincs értelme az egész várost bejárni egy promóciós csirkéért, burgonyáért. Igyekezz mindig egy vagy néhány, egymáshoz közeli üzletben vásárolni – lehetőleg autó használata nélkül. A Coop akciós újság már volt a kezedben a héten? Ne maradj le a kedvezményekről!

Ne vidd magaddal a gyermeket vásárolni!

A szülők jól tudják, hogy miről beszélünk. A gyerekek akár olyan termékek megvásárlására is „kényszeríthetnek”, amelyek nem szerepelnek a terveinkben. Gyümölcslé, desszert – bár ezek apróságok, azonban végső soron megnövelik a pénztárnál fizetendő összeget, és mint tudjuk, sok kicsi sokra megy.

Partner tartalom (x)

Forrás: Coop

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ha kevés pénzt viszel magaddal!!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.