Az énekesnő elutasította azt az alkut, amely megóvná a börtöntől.

Hétfőn kezdődik Shakira pere, aminek végén akár 8 év börtönt is kaphat

Shakira 2022-ben, amikor válása ügyeit intézte a spanyol bíróságon. A spanyol állampolgárságú Gerard Piqué futballistával több mint tíz évig voltak együtt. Kép: Pau BARRENA / AFP

Hétfőn áll a barcelonai bíróság elé Shakira, adócsalás vádjával – írja a Guardian nyomán a hvg.hu. A vád szerint a Grammy-díjas énekesnő 14,5 millió eurót csalt ki a spanyol adóhatóságtól, amiért nyolc év börtönre és 24 millió eurós pénzbírság fizetésére is ítélhetik.

Shakira 2012 és 2014 között több mint hat hónapot töltött Spanyolországban, így felelősségre vonható, noha az Egyesült Államokban él. Az énekesnő elutasította azt az alkut, amely megóvná a börtöntől, a vádakat pedig következetesen tagadja.

A tárgyalás várhatóan december 14-éig tart, aminek a vége bármi is lesz, az énekesnőnek szembe kell néznie azokkal a vádakkal is, miszerint 2018-ban 6,6 millió eurónyi adót nem fizetett be.

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nem tudom nálunk nincsenek ilyen offshore cégek? Biztosan rosszul emlékszem, de mintha már hallottam volna ilyesvalamiket.
Peller Anikó
Nem tudom nálunk nincsenek ilyen offshore cégek? Biztosan rosszul emlékszem, de mintha már hallottam volna ilyesvalamiket.
jesz
ha az USA-ban él, akkor mit keres Barcelonában?...
Ha a mi Cinink áténekelte a börtönéveit, akkor ez a csaj is megteheti...
Sakk Matt
Gerard Piqué majd meglátogatja és énekel neki ;)
simmering73
@jesz: Olyan mint a mi Timink. Ha Magyarországon él, akkor mit keres az USA-ban vagy ha az USA-ban él mit keres Magyarországon? A te Cinidet összehasonlítani Shakirával enyhén szólva morbid. De ha ennyire felizgatott a hír, elárulom neked, hogy nem fog börtönbe menni.
NKF
Irtózatosan nagyon jó pina! Remélem nem sittelik le!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.