Sokakat meglephet a kép, amit megosztott a filmes tudósító.

Nővé vált Návai Anikó fia

Návai Anikó. Kép: Hello Hollywoodból / Facebook

Pár nappal ezelőtt megosztott egy esküvői képet Návai Anikó, amellyel a lánya és a menye házassági évfordulójához gratulált. A képet a Blikk szúrta ki, és mint rámutatnak:

Meglepődhet, aki felületesen ismeri Návai életét, és csak annyit tud, hogy a filmes tudósító 43 évvel ezelőtt egy Márk nevű fiúnak adott életet.

Návainak a lányáról szóló bejegyzése mégsem tévedés, a sztárriporter fia ugyanis 2011-ben nemet váltott, egy évvel később pedig hivatalosan a nevét is megváltoztatta, s azóta Cadence Valentine néven él boldogan.

Az esküvői kép itt látható:

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Shikari: 11.41: Szokásos udvariasságommal kérdezném tőled, hogy hogyan jutottál, miből következtettél arra, hogy ez egy meleg? A meleg és a nemváltó személy csak az Orbán és hasonlók agy(??)ában ugyanaz! A nemváltó, az átalakulása után NEM a saját nemébe lesz szerelmes! Ezért nemváltó, a meleg/leszbikussal ellentétben,! Ez biza ég és föld!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nejlontacskó
@Maccska: ritka egy elvtelen seggnyalója vagy a rablóhordának... :)
nejlontacskó
@Maccska: elfogytak?
Erdogan itt vendégeskedik augusztus 20.-án, és a tűzijátékot a félholddal kezdik, ami ugye szerinted nem török hanem magyar...
Igen, ez nyílvánvaló...
nejlontacskó
@Maccska: nem bosszanthatta Erdogant, ugyan is, törökországban ha nem is nagy számban, de vannak keresztények és zsidók is.
De te ezt, honnan is tudhatnád... :)
Csizmás Kond
Terebess Ázsia Lexikon
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U Ü V W X Y Z

« vissza a Terebess Online nyitólapjára

félhold

arabul HILÁL, a Bizánci és a Török Birodalom, majd valamennyi iszlám állam politikai, katonai és vallási jelképe.

A félhold ősidőktől fogva vallási szimbólum volt; megjelent például a közel-keleti Astarte istennő kultuszában is. Később a Bizánci Császárság jelképe lett, feltehetőleg azért, mert egyszer a Hold hirtelen feljövetele mentette meg Bizánc (Konstantinápoly) városát a meglepetésszerű támadástól. Régebben úgy vélték, hogy az oszmán-törökök Konstantinápoly bevétele (1453) után alkalmazták zászlajukon a félholdat. Akkor azonban már legalább egy évszázada használták, először Orhan szultán (ur. 1324 k.-1360 k.) gyalogsága harcolt félholdas zászló alatt. Ez viszont azt jelenti, hogy a két összekapcsolt karomból vagy szarvból álló félhold máshonnan eredt. Bármi az eredete, a jelkép szorosan összekapcsolódott az Oszmán Birodalommal (feltűnt a hadsereg és a haditengerészet lobogóin s a minaretek csúcsán is), az utódállamokkal és - általában véve - az egész iszlám világgal. Számos iszlám többségű ország nemzeti lobogóján ma is szerepel (pl. Algéria, Comore-szigetek, Malajzia, Maldív-szigetek, Mauritánia, Pakisztán, Szingapúr, Törökország, Tunézia). Ez a Vörös Félhold nevű szervezetnek, a Vöröskereszt muszlim megfelelőjének a jelképe is.

A középkori Európában a nemesi címerben szereplő félhold nagy megtiszteltetésnek számított; sok hazatért keresztes lovag használta, elsősorban Franciaországban.
izéke
@Maccska: erdő péter is születetett zsidó,szóval ne hablatyolj,rengetegen kikeresztelkedtek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.