Ma még havazni fog, holnap pedig valódi tavaszi idő lesz.

Karácsonyra megtréfál minket az időjárásMTI/Bruzák Noémi

Karácsonykor akár 15 fok is lehet az ország egyes részein, azonban ma havazás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést három megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat – tudatta a telex.hu.

A csapadék valószínűsége délelőtt átmenetileg több helyen csökken, a nap második felében viszont ismét mindenütt beborul az ég, és újabb csapadékhullám érkezik.

A délnyugati megyékben eső, másutt havas eső, havazás is valószínű. Átmeneti vizes, tapadó hóréteg több helyen is kialakulhat

– figyelmeztet az OMSZ.

Az északnyugati, nyugati szelet többször erős, olykor viharos lökések kísérik, a hőmérséklet napközben 1 és 7, 8 fok között várható, majd az ország nagyobb részén visszaesik a hőmérséklet, csak a délnyugati, nyugati részeken enyhül tovább az idő. Késő este 0, +9 fokot mérhetünk.

Dobogókőn péntek délután fél óra alatt kifehéredett a táj, és 3-4 centis friss hótakaró borította be a népszerű kirándulóhelyet. Az ország legtöbb helyén a szombaton érkező hó várhatóan gyorsan el fog olvadni, éppen Dobogókőn van arra némi esély, hogy szentestére is maradjon belőle egy kicsi.

Forrás: telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Nem várok nyári időt!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Akkor nézzük:
Budapesten az utolsó havazás karácsonykor
24.-én 2016 havazás, ónos eső 1,1mm
25.-én 2010 eső, havazás 14,8mm
26.-án 2010 havazás 2,7mm
Tavaly ezeken a napokon +10 +12 fok volt.
Tehát semmi tréfa sincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.