Már látja a fényt a színész, aki az elvonó után a színpadra is visszatért.

Molnár Gusztáv a függőségről: „Amíg nem áll helyre az idegrendszerem, addig élettanilag képtelen vagyok a boldogságra”

Kép: Frizbi TV / Youtube

Nagyon megtörten kerültem be az elvonóra. Legalább három hónapnak kellett eltelnie, ahhoz, hogy egyáltalán lássam értelmét a gyógyulásnak. Teljesen kilátástalannak éreztem az életemet, tudván, hogy megbuktam férjként, apaként, színészként, barátként, emberként

– nyilatkozta Molnár Gusztáv a Blikknek. A színész nemrég az alkoholproblémái miatt elvonón töltött időszakáról azt mondta, az első 153 napot végigsírta. Most már visszatért a színpadra, ahol egy monodráma során a gyerekkori traumáival küzd meg. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy a legnagyobb kihívás még csak most jön, az elvonó után. Elmondta például:

Ma már tudom, hogy az aktív szerhasználóknál kialakul egy úgynevezett anhedónia, azaz az öröm érzésére való képtelenség. Bár szörnyű ezzel szembesülni, de kiderült, hogy amíg nem áll helyre az idegrendszerem, addig élettanilag képtelen vagyok a boldogságra.

A színész az interjú során elárulta, hogy már látja a fényt az alagút végén, annak ellenére, hogy tisztában van vele, az első év a legnehezebb a rehabilitációt követően:

Szeretnék józan maradni, de nem áltatom magam: a visszaesés bármikor benne van a pakliban. Csak most már annyival szerencsésebb helyzetben vagyok, hogy vannak eszközeim a gyógyulásra, tudom, hogy mit kell csinálnom, kihez, hova kell fordulnom, hogy ne haljak bele a függőségbe.

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.