A színház a pünkösdi programsorozattal nyitja meg idei szezonját – hozta le az MTI.

Pünkösdi programot keres? A Margitszigeten kulturális programok várják!

A Margit híd középső része, háttérben a Margitsziget, a hídon kombino villamos közlekedik. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Pünkösdkor, május 19-én, vasárnap a Margitszigeti Színház izgalmas, egész napos családi programokkal várja az érdeklődőket .

A rendezvény a népi hagyományok jegyében zajlik, zenével, tánccal és játékokkal, valamint egy magyar rockopera, a Mária evangéliuma előadásával.

A nap során a pünkösdi népi hagyományok elevenednek meg, ahol zenével, tánccal és játékokkal kísérve választják meg a pünkösdi királyt és királynét. Este pedig egy különleges zenei élmény várja a közönséget:

Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperája kerül bemutatásra.

A LantArt Produkció előadása idén új szereposztással tér vissza a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra. Bordás Barbara alakítja Máriát, György-Rózsa Sándor Jézust, Földes Tamás pedig János apostolt. A különleges bemutatóban Molnár Levente operaénekes is debütál, Heródes szerepében.

A Mária evangéliuma rockopera 1991-ben debütált a Madách Színházban, és azóta is népszerű, mivel Krisztus születésétől kezdve János apostol látomásos tolmácsolásában követi nyomon Szűz Mária történetét egészen mennybemeneteléig.

További információk az előadással kapcsolatban a Margitszigeti Színház hivatalos weboldalán találhatók. 

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.