Két másik munkatársuk pedig figyelmeztetést kapott a botrány kapcsán, ami szerda este robbant ki.

Egy vezető már ott is hagyta a Katona József Színházat a DK-sok kedvezménye miatt

Illusztráció: Katona József Színház / Facebook

Fegyelmi vizsgálat indult a Katona József színházban a DK-tagoknak felkínált kedvezményes jegyek miatt – írtuk meg szerdán mi is. Csütörtökön a színház arról adott ki közleményt:

Egy vezető elhagyja a színházat, kettő munkatársuk pedig figyelmeztetést kapott.

A közleményben – melyben következetesen kerülik, hogy megmagyarázzák, miről is van szó – azt részletezik, hogy értékesítési eszközeik közé tartozi, hogy kedvezményeket adjanak csoportoknak, szervezeteknek. Úgy fogalmaznak:

A történteket magunk is elhibázottnak gondoljuk.

Mint a Színház.online felidézi, a színház korábbi közleményéből kiderült, november 21-étől lehetett a DK-s kedvezménnyel jegyet váltani náluk, és november 25-éig összesen 28 darab jegyet adtak el így. A fegyelmi eljárás elindulásáról Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester tájékoztatott a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése után, a politikus azt írta, hogy szerinte ez egy nagyon súlyos ügy, „annál is inkább, mert a Főváros kulturális ügyeinek irányítása 2019 óta a DK kezében van”.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
„Botrány, döbbenet! A szemét Gyurcsány orvul színházjegyet mutyizott a párttagoknak! Nem jachtot. Nem kurvákat. Nem kokaint. Nem vadászkúriát uniós pénzből, nem kaszinót, nem nyaralót CSOK-ra, nem sportkocsikat a jegybank pénzén, nem a komplett Balatont, nem milliókat aranyórára, nem pocaksüttetést különgéppel. Jegyeket a Katonába, harminc százalék kedvezménnyel. Nem kérdés, hogy a fideszes kemény mag számára ez gyanús és romlott dolog, olyan, mint könyveket vásárolni vagy nyelveket beszélni. Nem előlük vették el a jegyeket a gyurcsányisták, az biztos. Tóth Gabi ingyen látható a tévében, sőt ott le lehet venni a hangot. Win-win! Hogy ez szabályos-e, azt nem tudom; én a HVG klubkártyámmal is kapok kedvezményt oda meg még ötszáz helyre, a presskártyával meg ingyen is bemehetek egy sor múzeumba - mindig a libsik járnak jól. Ez az intézményeknek általában sima mennyiségi kedvezmény, egyben adnak el egy csomó jegyet iskoláknak, cégeknek meg bárkinek, akit érdekel. A DK mellesleg utánégetővel száguld a sötét demagógiába, konkrétan a földosztásnál tartanak, és lesz még lejjebb. A legjobbkor jött nekik a szépségtapasz. Most jól rájuk égett, hogy ezek ilyen színházba járó kultúremberek. Már megint Gyurcsány nevet a végén!”
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Nyírfa: Na, hülyén fogalmaztam. Addig nem akarok sem pálcát törni Krisztina felett, sem a védelmére kelni, amíg nem derül ki számomra a színtiszta igazság.
nemkati
@Nyírfa: Szerintem Baranyi Krisztinánál egyértelmű, hogy a színjázjegy-ügyet DK-s korrupciónak ítéli meg. Nem gondolta át eléggé, hogy miről is van szó. Én nagyon várom, hogy korrigálja a megszólalását.
Nyírfa
@nemkati: Éppen te írtad tegnap, hogy ne első olvasatra ugorjunk, okulni akarok a tegnapi hibámból.
kereső
Korrupció tipikus példája a völner-végrehajtói kamara ügy. Talán tanulmányozni kellene ennek alapján a korrupció jelentését, mielőtt hülyeségeket beszél valaki. A kormányzati korrupcióként emlegetett gyakorlat, a közbeszerzések kiosztása !!! kamu pályázatok útján - sem tipikus "korrupció", az inkább törvényesitett lopás- hiszen ott sem történik ellenérték fejében előny szerzése..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok