Akár a jegybevétel 75 százalékát is hazaviheti egy-egy koncert után.

„Ennyiért korábban még nem szerződtettem senkit” – kiszivárgott, hogy Azahriah megéri a bulik árátMTI/Vasvári Tamás

Kétségtelen, hogy jelenleg Azahriah számít Magyarország egyik legfelkapottabb, sőt talán legfelkapottabb zenészének. Erről árulkodik a tripla Aréna-koncertsorozat, az Európai turnék, illetve a több tízmillió megtekintés a YouTube-on. Nem is csoda ennek fényében, hogy megkéri a koncertek árát.

A blikk.hu információi szerint komolyabb egyezkedés nélkül meg is adnak neki szinte bármilyen összeget, amit kér, hiszen garantált a telt ház. Tavaly keringett egy lista az interneten, amely szerint a fiatal előadó 6,3 millió forintot kér egy másfél órás koncertért, ám a telt házas Puskás-bulik ezt a tarifát is megdobhatták, sőt, bizonyos esetben Azahriah jobban jöhet ki, ha a jegybevétel alapján szabja meg fellépti díját, így ugyanis akár súlyos tízmilliókkal is számolhat. 

Nem fix árat kért, hanem a jegybevételekből befolyt összeg 75 százalékát, ami nem kis összeg. Ennyiért korábban még nem szerződtettem senkit, de hát ő most tényleg minden pénzt megér. Mindenki őt akarja, de csak kevés helyre megy el, így már annak is nagyon örültem, hogy nekünk igent mondott

– mondta az egyik idei koncertjének szervezője a lapnak.

Hogy ez mennyire számít kiugrónak, arról Tabár Zoltán, a KoncertBooking tulajdonosa mesélt.

A hazai előadók kétféle üzleti modellt követnek ebben a kérdésben. A jellemzőbb, hogy fix árat mondanak, amibe a produkció minden költsége bele van kalkulálva. A másik az, ami ebben az esetben is fennáll: a költségek levonása utáni jegybevételen való osztozkodás. Fontos kiemelni, hogy ebből az összegből nagyjából 10 százalék azonnal levonódik a járulékos költségek miatt (jegyértékesítés, szerzői jogdíjak) – magyarázta a szakember, aki szerint Azahriah reálisan lőtte be a már említett esetben a gázsiját. – Mindenkinek a népszerűségétől függ, mennyit kér és azt meg is adják-e neki. Ez egy kiugró százalékos aránynak mondható, de Azahriah könnyen megteheti ezt is.

Forrás: blikk.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@KisTehen: Ne játszd az agyad, boci :) A Kedvenc előadótok :P
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: te meg 0 ésszel, ez a mai fideszmagyarország! :)
csak úgy....
@KisTehen: 0rbanisztán csak az örültek hazája,amit minden normális ember megvet!
csak úgy....
@KisTehen: buta ökör,már megint másokkal takarózol ? itt nem fázik,nem éhezik senki,egészségügy,oktatás rendben, a bérek szintén rendben , a durcás parasztok meg majd hazamennek mire szántani,vetni kell!
Sakk Matt
@KisTehen: Ne játszd az agyad, boci :) A Kedvenc előadótok :P
csak úgy....
@KisTehen: "Már nem Japáné a világ harmadik legnagyobb gazdasága
A legfrissebb adatok alapján Németországé a világ harmadik legnagyobb gazdasága, miután megelőzte Japánt. A német GDP értéke 2023 végén 4,5 trillió dollár volt, míg a japán csak 4,2 trillió."
remélem ezen túl is sikeresen sajnálsz majd bennünket! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.