Egy kép a szívnek kedves személyről, eseményről, elcsípett pillanatról önmagában ajándék. Időutazás, ami bármikor erőt adhat, ami segíthet visszazökkenni a hétköznapokba, és ami pontosan ezért bármikor elővehető, ha lankad a lendület. Ám amikor egy ilyen, eredendően értékes kép egy folyamatosan kézközelben lévő tárgyról köszön vissza, akkor tényleg pont kerül az i tetejére. Márpedig számtalan mindennaposnak mondható ajándéktárgy varázsolható egyedivé, utánozhatatlanná, személyre szólóvá!

Rengeteg ajándék tehető egyedivé fényképpel

Mire képes néhány szívfotó?

A fényképes ajándékok végtelen lehetősége egyet jelent a szabadsággal. A kreativitás úgy teljesedhet ki, hogy közben a meghittség nem sérül. Alapvetően a párna, a hűtőmágnes, a póló, vagy éppen egy cuki, ölelgetni való plüss nem mondható fergetegesen újszerű ajándékötletnek. Márpedig többnyire mindenki arra vágyik a szíve mélyén, hogy igazi, valódi meglepetést szerezhessen. Ennek elengedhetetlen alappillére az ajándékdobozban, táskában, vagy csomagolópapírban megbújó figyelmesség. Nem egyszer az a tény is nagyban nehezíti a sikeres ötletelést és megvalósítást, hogy első és sokadik ránézésre úgy tűnik, a meglepni kívánt félnek megvan mindene. Nincs szüksége egy sokadik ugyanolyan holmira, ami meg még a személyesség érzetét is nélkülözi. Nem kellenek a klisés, sablonos megoldások sem, mert főleg egy bizonyos mélységű kapcsolatnál ez a fajta ajándékozás sértő, bántó lehet. De akkor mi a megoldás?

Újra és újra a fotók. Azok a fényképek, amik az ünnepelt szívének kedvesek. Nem nehéz ilyen felvételeket találni, különösen manapság, amikor bárki az okostelefonja segítségével magas minőségű képeket készíthet mindenféle probléma nélkül. És hogy mire képes egyetlen fénykép? Az idő visszapörgetésére, a pillanat elnyújtására, az érzelmek elmélyítésére. Mert a mementóknál, amik tényleg fontosak, nincsenek értékesebb ajándékok a világon.

Mivel fokozható a fokozhatatlannak tűnő képélmény?

Visszatérve a kütyükhöz, már tényleg bárki elmerülhet a képek rengetegében, hiszen elég csak előkapni a mobilt, vagy a táblagépet, és máris pörgethetők a képkockatestet öltött emlékek. Ám ez nem az egyetlen forma, amin keresztül a fényképek megnyilvánulhatnak. Sőt!

Akkor válik igazán egyedivé és utánozhatatlanná a meglepetés, amikor alapvetően hétköznapi tárgyakra kerülnek rá a fotók. Mint ahogy azt már fentebb is említettük, egy párnára, egy puzzle-ra, egy kulcstartóra, vagy mondjuk egy hűtőmágnesre, a bögréről, pólóról, plüssökről nem is beszélve. Így hirtelenjében az amúgy kizárólag funkcionális célokat betöltő kellékek teljesen átlényegülnek, nagybetűs ajándékká alakulnak.

Egyetlen szempillantás alatt tótágast állhat a világ?

Igen! Mert abban a percben, hogy egy fényképes kulcstartó, vagy éppen poháralátét kézközelbe kerül, a napi monotónia hirtelen megszűnik, a mókuskerék forgása megáll, és nem marad más, mint a pillanat öröme. Mert újra és újra ránézni arra a fényképre, ami pixeljeiben rejti az egész világot, leírhatatlan élmény, ami mindig képes erőt adni, és ami sokkal több, mint egy egyszerű, egyszeri ajándék. Ez a varázslat örökre szól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.