NEM, NEM CSAK: CAPITE FOETET PISCIS. A református egyház zsinati hivatala lapunknak is megerősítette, hogy elmarad a Debrecenbe meghirdetett református egység napja. Az indoklás szerint az egyházi vezetők nem szeretnék, ha a rendezvény politikai haszonszerzés eszközövé válna.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
CAPITE FOETET PISCIS. – tartja a latin,

s mint annyiszor ebben is igaz van, sőt hic & nunc szó szerint

A Szemlélek keresztény portál írt arról csütörtökön, hogy elmarad a Magyar Református Egység Napja, amit 2009 óta eddig minden évben megrendeztek. Az idei eseménynek május 25-én Debrecen adott volna otthont. A portál információja szerint a program elmaradásának egyértelműen köze van azokhoz a feszültségekhez, amelyek a kegyelmi botrány miatt alakultak ki a református egyházon belül.
A Magyarországi Református Egyház zsinati hivatalának kommunikációs osztálya tájékoztatás szerint a Kárpát-medencei református egyházkerületek tíz püspöke és tíz főgondnoka „közösen, teljes egyetértésben” úgy döntött, hogy: nem lesz református egységnap: az eseményt 2025-ben tartják meg, lévén: „testvéri együttlétünk és egyik legjelentősebb rendezvényünk ne válhasson a jelenlegi felfokozott hangulat áldozatává vagy politikai haszonszerzés eszközévé”!
Nos ami a „felfokozott hangulat áldozata” dolgot illeti már ez sem piskóta, na de a „politikai haszonszerzés eszköze”??? Főleg, hogy azzá válástól óvakodnának. Talán akkor kellett volna ettől óckodni, mikor egy aktív politikust emeltek piedesztára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.