A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.

A fesztivál szombaton rendezett díjátadó ünnepségén, a Veszprémi Petőfi Színházban Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter úgy fogalmazott, hogy Veszprém és környéke ideális színtér a filmezéshez, ám jóval több ennél. Európa egyik kulturális fővárosa, ahol a kultúra az emberi közösségeket gazdagítja, erősíti.

Navracsics Tibor szerint Veszprém és környéke ideális színtér a filmezéshez

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter nyitóbeszédet mond a Magyar Mozgókép Fesztivál díjátadó gáláján a Veszprémi Petőfi Színházban 2024. június 15-én. MTI/Bodnár Boglárka

Káel Csaba filmipari kormánybiztos arról beszélt, hogy a fesztiválon teret adtak a 110 éves magyar animációnak, hiszen számos animációs film szerepelt a kínálatban.

Úgy fogalmazott, manapság egyre kevesebbet olvasnak az emberek, a mozgókép vált a fő információforrássá.

Huszonkét kategóriában adták át a Magyar Mozgókép Díjakat a Nemzeti Filmintézet és Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa szervezésében szervezett fesztiválon, melyet június 12. és 15. között rendezték meg Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Ja.
A börtöntöltelékek filmezéséhez meg a Parlament és Lendvai utca, Felcsút és környéke, 12. ker Cinege utca, ... stb.
balos
@Pusztai: Oda inkább a poloska írtást kéne befizetni!Kurva sok ott a vérszívó és pénzszívó egyed!
jáger laszló
Arról függ mit akarnak filmezni!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Ilyen bölcs megállapítást csak a Navracsics félék szájából hangozhat el, akiki közel állnak a csúti ánuszához. És akkor húsz év EU-tagság után Románia megelőzött minket a kanyarban. Ezek a román politikusok, már lopni sem tudnak úgy, mint a magyarok. És tarkónkon érezhetjük Bulgária jeges leheletét! A következő kanyarban ők fogják Magyarországot előzni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.