Ausztrál és szingapúri kutatók szerint nem csak a nyugdíjas évek anyagi vonzatát illetően érdemes előre tervezni, hanem a hirtelen nagy mennyiségben rendelkezésre álló szabadidő eltöltésére is célszerű előre felkészülni. Megállapításaink szerint ugyanis azok, akik ez utóbbi szempontokkal nem kalkulá...

Forrás: InforMed
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Evikati
Ez számomra nem életszerű. Bizonyára vannak magányos, idős férfiak, nők egyaránt, de általában ott a család, a jó szomszédok és az aktív kori barátok. Arról, hogy egy idős ember elszigetelten és magányosan él, sok esetben ő is tehet. Természetesen egy betegség gátolhatja abban, hogy kiránduljon, vagy társaságba járjon. Én ismerek nagyon idős embereket, akik döcögve ugyan, térdfájósan, de keresik egymás társaságát, utaznak, kirándulnak. Talán Ausztráliában egészen más életük van, mint nálunk.
gesa
Elgondolkodtatott most ez a dolog. Szegény férjem nagyon-nagyon, írtózatosan, , borzasztóan, stb............magányos lesz ha ilyen szempontból nézzük, mert brutálisan sokat dolgozik, nem iszunk, nem dohányzunk, nem üdülünk, a lakásfelújjitást is halogatjuk, mert most fontosabbak a gyerekek, hogy megkapaszkodhassanak az életbe, hogy életet adhassanak. Soha nem loptunk, nem csaltunk, így aztán szegények maradtunk. De jól van ez nekünk ha ilyen élhetetlenek voltunk. Szidom is apámat meg anyámat, mi a fenének neveltek tisztességre. Most már tudom engem is így fognak szidni a gyerekeim.
szöszmösz
@gesa: Örök dilemma.de dönteni kell és úgy olvasom döntöttél. Én is végigjártam ezt az utat és felnőtt fiaimat látva nem bántam meg. A pénz nem dől hozzájuk, de boldog, kiegyensúlyozott jó humorú,egészséges emberek, akik jól érzik magukat saját bőrükben. Azt hiszem ez a legfontosabb.
Evikati
@szöszmösz: @gesa: jó olvasni benneteket, a családomban is hasonló a helyzet:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.