Az iskola negyedik napján lányom lefelé görbülő szájjal mesélte, amikor érte mentem, hogy egy kisfiú megütötte őt azért, mert az udvaron leült egy padra. Mint kiderült, az „a fiú helye volt”, aki akarata érvényesítésére nem a verbális kommunikációt választotta, hanem kihasználta erőfölényét és úgy megütötte szerencsétlen gyerekemet, hogy másnapra belilult a bőre. Mit csinál ilyenkor egy okos szülő?

Forrás: velvet.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Garnela
@barben: Volt ilyen is(tornasor probléma). Úgy oldottam meg, hogy nincs tornasor. Úgy állnak be a gyrekek sorrendileg, ahogy akarnak..de azt viszont egész évben elvileg tartani kell. Érdekes dolgokra lehet belőle következtetni..jobb mint bármilyen szociológiai teszt. Kederültek a látens viszonyok is..hogy ki hova rangsorolja magát osztályon belül, illetve hogy ezt a többiek elfogadják.e?
gesa
@Garnela: de nem általános dolog ez a mai tesi órákon. Pedig szükség lenne rá. És te miért nem tanítod most már? Nincs rá igény?
Garnela
@gesa: Rám nincs épp igény..28 év után mn lettem..igaz önszántamból és két szék közt a földre ültem.
katicamami
A suliban tanítanának a tanítók, meg vigyáznának is a gyerekre, de! Ha a gyerek mond valamit-akár fekete, akár nem-a gyerek mond igazat, a pedagógus IGAZOLNI köteles, hogy igazat beszél(kösz)Tehát a gyerek jó, a tanító(ha követel) rossz!!Ha nem szabad verekedni, akkor is! Ja és ne nézz csúnyán a káromkodó gyerekre sem!!Nagyon szerettem tanítani, az életem nagyobbik felét az oktatásnak adtam, de ma irtózom tőle!!
katicamami
S mindezt úgy, hogy a tanítás és gyereknevelés helyett írjuk a sok papírt, a sok kisegítős gyereket( aki átkerült valami oktalanságból a norm, iskolába) differenciáljuk és naponta 1-1,5 órát írjuk, mit csinálunk vele, mert nem hiszik el, hogy differenciálunk.Mindent írni kell, már íródeáknak érzem magam, aki hazug is, mert mindent igazolnia kell!!!
Amíg az autisztikus gyerek együtt él a verekedős PIROSSAL, addig nem lesz rend a suliban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.