Nincs kora ősz szilvásgombóc nélkül, ami az egyik legkedvesebb magyar étel. Nem kell tartani tőle, nagyon egyszerű elkészíteni, és sokkal finomabb, mint a bolti. A szilvásgombóc az egyik legaranyosabb magyar szó, és a vidéki nagymamát juttatja eszünkbe.
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
10 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Én is fahéjas cukorral töltöm meg a szilvát, mégpedig az apró szilva a finom, Főtt krumplit forrón áttöröm, összekeverem liszttel, kevés zsírral, 1-2 tojással, pici sóval, jól átgyúrom, felkockázom, bele a szilva cukorral. Zsemlemorzsával Isteni finom,------ mondom elosztják, mint a hadizsákmányt, és őrzik....:)))))
--mert momentán fullig tömték magukat gombóccal,,... de hát több nap,mint gombóc...:))
Rá megy a fél délelőttöm, ha rászánom magam, ---az elkészült 60-70 db-ból estére jó, ha 1-2 marad . Ja és én nem eszem, mert ég tőle a gyomrom.
Bezzeg a tökfőzelékért nem folyik közelharc..:)))
Új hozzászólás