Nincs kora ősz szilvásgombóc nélkül, ami az egyik legkedvesebb magyar étel. Nem kell tartani tőle, nagyon egyszerű elkészíteni, és sokkal finomabb, mint a bolti. A szilvásgombóc az egyik legaranyosabb magyar szó, és a vidéki nagymamát juttatja eszünkbe.

Forrás: borsa.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Diamont Frost
@zia: Az én gombócaimat "leltárba" veszi a család...... elosztják.... és jaj annak, aki csak rá mer NÉZNI a másik adagjáta. :))))
Én is fahéjas cukorral töltöm meg a szilvát, mégpedig az apró szilva a finom, Főtt krumplit forrón áttöröm, összekeverem liszttel, kevés zsírral, 1-2 tojással, pici sóval, jól átgyúrom, felkockázom, bele a szilva cukorral. Zsemlemorzsával Isteni finom,------ mondom elosztják, mint a hadizsákmányt, és őrzik....:)))))
--mert momentán fullig tömték magukat gombóccal,,... de hát több nap,mint gombóc...:))
Rá megy a fél délelőttöm, ha rászánom magam, ---az elkészült 60-70 db-ból estére jó, ha 1-2 marad . Ja és én nem eszem, mert ég tőle a gyomrom.

Bezzeg a tökfőzelékért nem folyik közelharc..:)))
Garnela
Tegnap csináltam))) ..természetesen fahéjas gyümölcscukorral) Csak zsír helyett vajat használok hozzá))
Tcat
Jajj, nem kellett volna megnézni így iccaka ezt az írást... Menten éhenhalok, ráadásul nincs szilvásgombóc, pedig most olyan jót tudnék enni belőle. Jajj... :D
zia
@Renrol: Sokszor mérgelődtem, egész délelőtt dolgoztam vele, Ők pedig pillanatok alatt eltüntették.... Ma már nem bánom, akkor lepődnék meg, ha nem így lenne.....
Diamont Frost
@Tcat: "iccaka" az ágyban kell forgolódni, nem a propelleren...:)))))))))
Diamont Frost
@zia: Hát igen, átértékelődnek a dolgok. Ma már az is öröm, ha felkérnek egy kis szilvásgombócra...:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.