ertvárosi általános iskola alsó tagozat, napközi a helyszín. Több szülőtársammal együtt várakoztunk a folyosón a saját gyerekünkre, amikor kivágódott a folyosón egy ajtó és a napközis tanító néni kipenderítette a gyereket a folyosóra úgy, hogy szó szerint a fal adta a másikat. Ez már magában is megdöbbentő volt, az utána következő hangorkán még inkább: "Úgy pofon váglak, hogy behugyozol! "-üvöltötte a napközis "tanító néni". Alig akartunk hinni a fülünknek.

Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsoel
A mai gyerekek (tisztelet a kevés számú kivételnek) nagyon sokat megengednek maguknak a felnőttekkel (tanáraikkal) szemben, úgy a mindennapi életben, mint az iskolában is, szóval a hirtelen és lángoló felháborodás helyett én először inkább a dolgok mögé néznék: mi is volt a cselekmény kiváltó oka, és miért paprikázódott fel így a tanító néni hangulata. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy nyugdíj előtt álló, a szakmában megőszült pedagógusnő csak úgy a semmiért ilyen hangnemben vágjon ki a folyosóra egy gyereket, ennek vélhetően komoly előzményei voltak.
A kedves megbotránkozott szülők pedig jól tennék, ha (mint a régi szép időkben) olyankor is rászólnának a más gyerekére, amikor az valamilyen kirívó neveletlenség okán rászolgál, és nem csak akkor foglalkoznának vele, amikor olyan sérelem éri, amelyről feltételezik, hogy könnyen a saját gyermeküket is utolérheti!
csikknorisz
Ha romagyerek lett volna, akkor mar annyi lenne a tanarnak. Regen termeszetes volt, hogy a neveletlen kolyok kapott egy taslit, ma meg mar rohogve lekurvaanyazzak a tanart. Szep uj vilag.
bigyibogyo
@benhur: Ha minden alkalommal mikor okot adtál rá egy pofonnal jutalmaztalak volna, hogy a fal adja a másikat már minden csontod törött lenne. Megérdemelnéd, de már Én túlléptem az állati ösztönökön...
brezonnn
fel háborító, amlékeztek a körmösre? na az miért lett kitalálva ,hogy büntessen kérdem én ebben a kurva nagy demokréciában kinek van joga terorizálni a másikat
brezonnn
bocs még azt nem mondtam ,ha meg tudnám ,hogy a fiamal úgy viselkedik a tanár mint 25 éve velem ,hogy viccet űzött a büntetésböl ki szivatnám a zoknimat vele (bocs de el ragadtattam magam )
brezonnn
és még valamit elköltözött az ország másik felébe ő a nagy tanító verte az egész osztályt azért meg kellet volna nézetni a palit ,hogy miért a fiúkat verte a lányok előtt
profon
Az első szülői értekezleten (egyébként én voltam az egyetlen apuka) a tanárnő meg az anyukák hosszasan tárgyalták hogyan kell megbüntetni a gyereket ha rosszalkodik. Az ötletek 90%-ka a testi fenyítés volt ! A lányom már egyetemista ,de a mai napig le vagyok döbbenve az ott hallottaktól !
bigyibogyo
@profon: annak kell büntetni aki nem tud nevelni
Kakastoll
@bigyibogyo: Egy óvodába vagy iskolába nem nevelni viszik a gyereket, hanem tanulni. Otthon kell megnevelni, hogy tudjon viselkedni az ajtón kívül is.
csutak
Az iskolában ne verjék a kölköt!
Nem is olyan régen (1989) Ruzsán egy matektanárnőt az osztályból bevittem az igazgatónő elé, nyakánál fogva.
Ott közöltem vele, ha még egyszer a kölökhöz ér, úgy pofán vágom az osztály előtt, hogy a taknyán csúszik Budapestig!
Ha én, a nevelőapja nem bántom a fiamat, akkor ő ne merje! Főleg ne rossz értelembe vett pedagógiai okokból.
Ricsi bemondta matekból a jó megoldást. Amúgy rossz matekos:)
Erre úgy pofonvágta, hogy a gyerek kiesett a padból!
Én akkor 120 kg a tanárnéni meg saccra 55 kg. vasággyal....
Utána megtorlásképpen a kolléganője megbuktatta "Ének-Zene " tantárgyból.
A saccra 500 rajkó közül egyetlen volt aki Brahms, Mozart, Sosztakovics, Beethoven vagy esetleg Bartók zenéjét szerző szintjén felismerte! Nálam ugyanis ezek szólnak.
Bocs, de ennyi idő múltán is indulatba jövök:(
bigyibogyo
@Kakastoll: Az iskolában is kell nevelni. A szülő által kapott alapokra építeni. Teljesen más közegbe kerül a család után. Segíteni kell beilleszkedni, meg kell tanítani a viselkedés normákat.
brezonnn
@csutak: van egy nagyon jó barátom iskola igazgató,azt mondta nyilt titok ,hogy a tanárok között sok az alkohol beteg, gyógyszer függő ,legszívesebben komoly szűrést végezne
luciferi
@brezonnn: ezt el is tudom Neki hinni! Sajnos.
csutak
@brezonnn: Párom pedagógus, nagyobbik lányom és rokonságom egy része szintén tanár.
Nem azt írtam, hogy pedagógus, mert azt lassan már nem lehet csinálni:(
Rettenetes az, hogy a tetves politika mindenbe beleverte az orrát, a Qtyám segge helyett!
brezonnn
@csutak: több volt tanárommal tartom a kapcsolatot nagyon jókat szoktunk beszélgetni van olyan köztük akire büszkén felnézek ezeknek az embereknek soha nem fordult meg a fejükbe valamelyik tanítványt megüssék ,pedig aztán nem voltunk szentek
Kakastoll
@bigyibogyo: Kell, viszont aki otthon nem kapja meg az alapokat, annak a beilleszkedés nem igen fog sikerülni. Ott inkább csiszolódik, bővül az ismerete, de az aki egy tanárnak ellenszól, még ha igaza van is az nem jól nevelt.
csikknorisz
Tanar, nem tanar, tegye fel a kezet, akit meg soha nem bosszantott fel egy pimasz hulyegyerek se, es nem volt vele ugy, hogy de szivesen pofanvernem. Szerzodtessenek akkor buddhista szerzeteseket, meg jogikat az iskolakba tanarok helyett, ha az emberi reakciokat el akarjak kerulni.
brezonnn
a gyermeket nem szabad verni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aki ilyet tesz az dögöljön meg
feketeözvegy
@csutak: nagyon helytelen ha egy tanár megüt egy gyereket. De ha igaz amit írtál, nem vagy más mint egy közönséges tahó. Nem így kell a problémát megoldani.Persze mit is várok tőled? Amit itt olvasok.........gusztustalan vagy.
anka
@csutak: - és szerinted te helyessen cselekettél? - az előzményeket biztos nem tudod kristálytisztán mert a gyerekek sok esetben szemrebbenés nélkül hazudnak.
- de azért higgy a fiadnak és idegeskedj tovább. - elég szomorú, hogy egy tanárnak semmi joga nincs csak az, hogy elviselje az ilyen és hasonló kölkök lelkiterrorját.
feketeözvegy
@ani57: valamit elfelejtettél: és az ilyen szülők fenyegetéseit...........
anka
@eutanazia1: - jaaa igen! - igazad van, azokat is büntetni kéne mert az iskolákban egy ideje jelen van a terror innen is onnan is és a tanár meg középen ő kapja a pofonokat"!!!!
vukkocska
@brezonnn: én sem vagyok híve a verésnak, két gyermekem sem veréssel nőtt fel, szerencsére. Azért én sem csodálkozom azon, ha a pedagógus időnként kiborul. Ha otthon a gyermek nem kap nevelést, és nem tanítják meg a tanár tiszteletére, ez lesz belőle. Régen történt, már elévült: egy fegyveres testületi apuka otthon a legkisebb csínytevésre is gumibottal vete a fiát. Az óvodában senki nem bántotta, ezért elképesztő, hogy milyen rossz volt a gyermek, mert tudta már ilyen kicsi korban, hogy nincs az a retorzió, mint otthon. A haja szála állt égnek az óvónéniknek, de nem tudtak mást csinálni, várták, hogy a gyermek nagyobb csoportba menjen tovább. Amit a gyermek otthon lát, általában azt viszi tovább. Ha azt hallja, hogy a pedagógus hülye, a gyermek úgy is fog viselkedni a pedagógussal. Nem tudni, hogy mitől "borult ki a bili", de feltételezem, hogy a nyugdíj előtt álló hölgy idegei már elkoptak.
feketeözvegy
Azt sem szabad elfelejteni, mi mindenre képesek ezek a gyerekek. Nem olyan könnyű 20-25 vásott gyereket kordában tartani, főleg amikor a kedves szülő elfelejti otthon megnevelni a gyerekét. Ha már tönkre tették az oktatást a politikusok, legalább a szülők megpróbálhatnának együttműködni az iskolával. A tanár is emberből van, kiborulhat. Ha csak azt hallja a gyerek hogy szemét, hülye a tanár.........nos ilyen következményei is lehetnek a dolognak.
brezonnn
@vukkocska: @eutanazia1: ezt választották hivatásul
vukkocska
@brezonnn: nem tudom, hogy Neked mi a hivatásod, de kívánom, hogy az életedben Téged senki ne húzzon fel. Éppen ma beszélgettem a szomszédommal arról, hogy az ember a külvilág felé mindig udvarias, szolgálatkész, türelmes és nagy a toleranciája, de mivel annak a sok visszafogottságnak valahol ki kell jönnie, s ha pechje van a családnak és nincs macska, akkor a feleségbe, férjbe vagy a gyermekbe rúg bele. Kérdeztem is, hogy nem lehetne fordítva, mert mégis a család az első.
perta
@brezonnn: az még nem jelenti azt, hogy azt tesztek velük amit akartok! Mindenki a saját kölkét nevelje! A tanár az tanítson! Ezért tart az oktatás ott ahol, mert mindent az iskolától vártok!
kiscserkész
@bigyibogyo: Tudod én még a frankó korban nevelkedtem, mikkor az iskola volt a második otthonunk. Akkor a tanároknak olyan jogköre volt, hogy nem lehetet felülbírálni és utólag csak köszönettel tartozom ezért nekik. Volt egy párszor részem megkóstolni az akkori szigort, nádpáca, körmös, felhasalás a padra és mogyoróveszővel elfenekelés sorolhatnák még egy párat. Volt pofon is és tényleg sokszor a fal, vagy a tábla adta a másikat, és látod, mégis itt vagyok. Ok, és figyelmeztetés nélkül soha senkit nem bántott egy tanár sem. Az én időmbe nem kelet gyúrnunk ahhoz, hogy fizikálisan kinézünk valahogy, és kondink is volt rendesen. Nem úgy, mint ma, Nagy látszat szteroidok, és ha mondanám, hogy vigyél, fel egy zsák búzát a padlásra helybe zsákra nézés közben összeesnek. Akkor egészséges gyerekek kerültek ki az iskolából amire büszkék voltak a tanáraik, ma pedig …….

Nincs szándékomban megsérteni, de pajtás te sokszor úgy látod a dolgokat, mint akit egy másik bolygóról küldtek ide.
kiscserkész
@brezonnn: A tanárra értetem „hogy oka volt rá” ha ilyet mondott.

@perta: Valaha az iskola volt a diák második otthona, ahol a tanár nevelt és oktatott.

@vukkocska: Milyen nevelés otthon az olyan hogy 5. kes kifestve pirszinggel meg francos ruhába megy az iskolába.
Kakastoll
Agyereket nevelni kell, ha másként nem lehet akkor vesszővel,poffal.
Ugyanúgy hiányzik a mai fiatalok neveléséből a katonaság is.
batukán
Ahhoz, hogy egy tanár így viselkedjen, a gyereknek fekete báránynak kellett lennie, ami nem elképzelhetetlen. A szemtanúk nem láthatták mi volt az előzmény. A tanár egy ember és nem egy robot. Ha a tanuló viselkedni tudott volna nem történik meg az eset. Kíváncsi lennék ezt a gyereket püfölték e már el otthon a szülei? Ha igen, akkor ő miért?
bigyibogyo
@benhur: Már, ne haragudj ezért de látszik is rajtad. Benned megvan majd' minden rossz ami egy emberben meglehet.
1 zsák búza meg ne legyen már mérvadó.
kir
Érdekes, hogy pont azok pártfogolják a gyerekek felpofozását, akik kitérnek a hitükből, ha ugyanezt egy szülő teszi meg egy tanárral.
kiscserkész
@bigyibogyo: Pajtás, ami engem illet szüleim és tanáraim egy egészséges erkölcsös, tanult embert neveltek a társadalom részére az lett belőlem a mai napig, aki eddig nagyon sokat tett le az ország asztalára, és nagyon keveset kapott ebből vissza, szinte semmit. Szerintem te nem vagy tisztába azzal, nem is lehetsz korodnál fogva, „amelyik gyerek jó, az beteg” de, rósz gyerek is tisztelettudó, és jó nevelt. A jobbik ere az útra akar visszatérni, míg az LMP cukros bácsikat akar nevelni az ifjúságból.

Egy zsák búza nem, de aratási szezonba hétről hétre naponta esténként 50-60 zsákkal felhordani tyúklétrán paraszt padlásra meg görnyedve a kakasüllők alatt…. az már mérvadó. Az én korosztályomnak ez volt a konditerme. Kor eljárt felettem, de még ma is kimerek állni a mai, felfujt gyerekekkel egy ilyen tréningre. Ez a természetes nevelés, és fizikai kiállás hiányzik a mai nevelésből. Mi lenne, ha ma is a diákokkal nyittatná, meg kapáltatná, kötöztetné, permet öltetné a tanár a szőlőjét. Valamikor ez is a tanítás szerves része volt.
kiscserkész
@bigyibogyo: A mai oktatás eredménye!PL. ragozás!!!!


én, te, ő
Én tanulok, te tanulsz, ő lóg,
Én vizsgázom, te vizsgázol, ő nem buktatható,
Én dolgozom, te dolgozol, ő hátrányos,
Én spórolok, te spórolsz, ő segélyt kér,
Én építek, te építesz, ő igényel (és kap is),
Én gyereket szülők, te gyereket nemzel (annyit, amennyit el tudunk tartani),
ő világrapotyogtatja tucatjával, és eltartatja velünk,
Én nevelem a gyerekemet, te neveled a gyerekedet, ő megveri a gyerekeinket,
Én megvásárolom, te megvásárolod, ő kirabol,
Én kertészkedem, te kertészkedsz, ő ellopja,
Én állatot tenyésztek, te állatot tenyésztesz, ő elhajtja,
Én továbbképzem magam, te továbbképzed magad, ő segélyt kap,
Én adót fizetek, te adót fizetsz, ő visszaigényel,
Én nyugdíjjárulékot fizetek, te nyugdíjjárulékot fizetsz, ő méltányossági
nyugdíjat kap
Én korán meghalok, te korán meghalsz, ő a társadalom áldozata, ha korán
meghal,
Az én hamvaimat szétszórják, a te hamvaidat, kicsi betonfalba falazzák, ő
családi márványozott, aranyozott, étellel, itallal pénzzel, arannyal
megrakott kriptában tér örök nyugalomra!

.. MERT UGYE, KINEK MI A HAGYOMÁNYA, KI HOGY TANULTA...VAGY MÉGSEM, CSAK
EZ JUTOTT?




bigyibogyo
@benhur: Ha olyannak neveltek miért nem látszik?
És ne állj ki. Csúnya csalódás érne.
A Jobbik erőszakos, törvényt nem tisztelő, magukat kiskirályoknak hívő embereket akar nevelni akik vallásos révülettel isszák a szavukat.
Ezzel szemben az LMP gondolkodó, érvelő, másokat is meghallgató, becsületes embereket akar nevelni.
Maradjunk szerintem annyiban, hogy a Te gyereked/unokád úgy üsse a tanár ahogy csak akarja. Az enyémnek pedig mondja el, hogy hibázott, mivel hibázott, miért hibázott, mik a következményei mások számára is. Adjon esélyt, hogy megértse, és segítsen kijavítani.

Amit átmásoltál a barikádról (fognak ezért moderálni?) meg ott is _viccként_ szerepel. Csak Te veszed komolyan.
brezonnn
ezt nem tudom meg érteni miért kell politikai kérdést csinálni a gyerk nevelésből ,hiszen amire fel nőnek ,teljesen más irányzatok lesznek
kiscserkész
@bigyibogyo: Tőlem messze áll az a liberális gondolkodás, amit az LMP mint SZDSZ utódpárt folytatni akar. Nekem már van unokám és mivel értelmiségi család vagyunk így ők is abba a nevelésbe vesznek részt, mint őseik. Mondtam már neked hogy mostanában olyan fárasztó vagy, hogy nyugágy kel hozzád. A barikádot illetően látom, nehezen viseled az igazságot, de nem erőltetem minden hiteles hírre vágyó olvasó tudja, hól lehet elérni. Elárulok egy titkot neked, te még fiatal vagy semmi tapasztalat mögötted, majd idővel lesz. Tudod, hogyan tudod legyőzni az ellenséged? Ha barátoddá teszed.
bigyibogyo
@benhur: Akkor mi tetszik a Jobbikban mint Fidesz és/vagy MSZP utódpárt?
Nem tudom, hogy lehet legyőzni egy ellenséget. Szerencsére egy sincs. Így nincs is szükségem ilyen tudásra.
Barikáddal kapcsolatban milyen igazságot? Napi vicc vagy milyen címen futott amit átmásoltál.
Nem tudom mennyire vagy öreg, de, hogy Én nem vagyok fiatal az is biztos. Bárcsak úgy lenne!Azt sem értem milyen tapasztalatod lehet ami nekem nincs... Tekintve, hogy azt sem tudod nekem milyen van.
Értelmiségi nevelésbe mióta fér bele a verés? Szerintem egy szó aminek a jelentését nem ismered csak használod...
Tudod milyen az értelmiségi nevelés? Aminek a végeredménye politikus, mérnök, cég vezető lesz. Nah Én ilyet kaptam. Egy hangos szó sem hangzott el soha, nemhogy verés.
De mondjuk látszik is, tőlem távol áll az erőszak. Téged vertek, Te is ütnél mindenkit. Szép példa...
csutak
@bigyibogyo: Nem értem felháborodásod okát.
Én francia nevelést kaptam, emiatt érzem magam értelmiséginek!
Ja, francia kulccsal ütöttek-vertek három évig:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.