Miután a végére értünk, és megköszönte a megjelenésemet, a szokásos "majd értesítjük' szlogen helyett a következőket mondta (nem szó szerinti idézet, de a lényeget ugyanez volt): Bár megfelelő volna a munkakör betöltésére, sajnos mi nem alkalmazunk homoszexuálisokat. Nincs velük semmi bajunk, előítéletesek sem vagyunk, de úgy gondoljuk, a munkatársak nem ennyire elfogadóak és nem szeretnénk, ha az esetleges konfliktusok a munkavégzés rovására mennének. Teljesen leizzadtam, ilyesmiről még csak nem is hallottam eddig soha, szinte dadogva kérdeztem, hogy honnan vesz ilyeneket, mire azt válaszolta, látszik.

Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csutak
Elég ökör aki ilyet mer mondani.
Akkor van bukta, ha feljelenti a delikvens őket!
Mert
1, ha nem az a dolgozó, akkor rágalmazás bűntette
2, ha az,, akkor pedig a nemi diszkrimináció vétsége ami
okot egy jogi eljárásra!
Én bizony világgá kürtölném ennek a disznó cégnek a nevét és az elkövetőét is.
A jogi védelemhez (Jó hírnév védelme) nem elég a jogi védelem, kell ahhoz a jó hírnév is.
alfás
végre egy normális cég,ahol normális embereket alkalmaznak.
Zsoel
Ettől a mondattól válik röhejessé és értelmetlenné az egész bejegyzés: "Teljesen mindegy, hogy igaza volt vagy sem, nekem nagyon rosszul esett." Hát már hogy a fenébe lenne mindegy? Ezen fordul meg az egész ítélet. Ha tényleg homokos volt a jelentkező, akkor a felvételis munkatárs teljesen korrektül járt el. Mindenkinek szíve joga eldönteni, kinek akar munkát adni, és ha ebbe a keretbe a homoszexuálisok (vagy barna hajúak, vagy kék szeműek, vagy 170 centi alattiak, vagy szakállasok stb., tökmindegy) nem férnek bele, akkor a pályázó egyet tehet: nyel egy nagyot, és tudomásul veszi a döntést. Ebben az esetben még hálás is lehet a másiknak, mert az legalább kertelés nélkül megmondta a valós okot, és nem süketelt a szokásos "majd értesítjük", "már betöltötték az állást" stb. frázisokkal.
Viszont ha nem homoszexuális a pályázó, akkor súlyos becsületsértés történt, amiért minimum egy rágalmazási pert indítani kéne (na persze ehhez nem ártott volna stikában felvenni a beszélgetést), vagy ha az nem megy, legalább szájon kellett volna vágni a felvételiztetőt, és ott hagyni.
De én a körülményekből és a megfogalmazásból ítélve inkább az előbbire tippelek, tehát valóban buzi a fickó.
profon
Honnan tudjátok hogy az állást nem stylist-eknek írták KI ?! :)
alfás
vagy rózsaszinü inges topmanaggernek.
gondolkodo
A pornó-iparon kívül melyik az a munkahely, ahol számít a nemi identitás?
safi
@gondolkodo: Nos, nagy általánosságban szinte minden munkahelyen beszélgetnek az emberek. Általában ahogy jobban megismerik egymást, egyre bátrabb ugratások is vannak. Lehet, hogy ismerte az illető a kollégáit (nem feltétlenül negatív értelemben) és nem akarta kitenni őt sem és magát sem később az konfliktusoknak.
bigyibogyo
@alfás: Lehet benne valami. Ezért nincsenek nálunk zsebnácik.
Az milyen lenne ha megkérdeznék melyik pártra szavaznál, és nem vennék fel a Jobbikra szavazót?

@safi: Talán meg kellene kérdezni, hogy meri -e vállalni, hogy céltábla lesz. Még az is lehet, hogy pár homfób rájön a meleg is ember, sőt kedvelhető.

Nagyszerű az a világ ahol bőrszín, nem identitás, vallás és politikai nézet szerint is szelektálják a jelentkezőket egy állásra :F
gondolkodo
@safi: Félreértettél! Állásinterjúnál a nemi identitásra rákérdezni nem is szabad. Ha pedig a meginterjuvolt dicsekszik vele, nem az miatt nem veszik fel, hanem a hülyesége miatt. Más: hol az a munkahely, ahol nem az elvégzett munka, a szakmai hozzáértés számít, hanem az, hogy a régebbi dolgozók jól érezzék magukat? Szerintem az eredeti cikk kitaláció azért, hogy felmérjék háyan és hogyan szólnak hozzá.
Ennek okául részemről befejeztem, álhíreken nem kívánok rágódni!
profon
Azért egy csak, melegekből álló kőműves brigádot megnéznék ! :)
safi
@gondolkodo: azt hiszem sok munkahelyen prioritás, hogy aki már bizonyított, jól érezze magát, azzal szemben, aki csak éppen, hogy beesett az ajtón. DE egyébként szerintem is kamu a cikk.
szaboria
Despota úgy látszik nagyon tud unatkozni, mert amit leirt az nagyon is törvénybe ütköző.Potom 1300 irása van már azon az oldalon.
csiperke73
Némá fütyije van oszt sikongat fújj !
kir
@Zsoel: Teljesen mindegy, hogy meleg volt-e. Nagy valószínűséggel igen, de ez nem változtat semmin. Az számít egyedül, hogy mennyire képes a saját munkáját a cég érdekében elvégezni.
Kakastoll
Ha valaki kiírná, hogy nem alkalmaz gyilkosokat vagy cigarettázókat vagy milliomost....akkor is ennyi felháborodott személy volna ?
kir
@Kakastoll: A gyilkosok, cigarettázók, milliomosok saját elhatározásukból azok amik. Nice try.
Kakastoll
@kir: Vagy hogy valós tényt mondja, bemondónak nem alkalmaznak dadogóst....még olyant sem aki annak született ....
kir
@Kakastoll: A kiskorúak nem tudnak érdemben dönteni, ezért tilos a helyzetükkel csak visszaélni lehet. Két felnőtt kapcsolatát viszont nem szabad korlátozni. BTW a pedofília betegség. De szerintem ezt már egyszer lezongoráztuk.
kir
@Kakastoll: Dadogós bemondó? Nem figyeltél, ezt írtam: "Az számít egyedül, hogy mennyire képes a saját munkáját a cég érdekében elvégezni."

Számít az elvégzendő munka minősége szempontjából, hogy dadog? Naugye.
Kakastoll
@kir: A pedofília is ugyanolyan hibás génszülemény, minta homokozás.
...és hány női vájáról hallottál ?
nem akarok most kötözködni, viszont mindenkinek saját dolga, hogy kit alkalmaz.
Ez csak itt, nálunk van így, hogy mindenki mindent csinálhat....
kir
@Kakastoll: "nem akarok most kötözködni"

Pedig azt csinálod, olvasd vissza.

"A pedofília is ugyanolyan hibás génszülemény, minta homokozás."

A különbség annyi, hogy az egyik betegség, a másik nem. Hivatalosan. A "hibás" pedig szubjektív. Szerintem az intolerancia nagyobb hiba.
Kakastoll
@kir: Ja..értem, szóval nem az számít, hogy mi, hanem, hogy minek titulálják...különböző felfogások, elvek és mittudomén mik alapján.
Ha két emberben ugyanaz a gén kétféle -képpen működik, akkor az egyik vagy beteg, vagy nem normális, mindegy minek nevezzük de nem ugyanaz.
kir
@Kakastoll: "nem az számít, hogy mi, hanem, hogy minek titulálják"

A dolgokat annak szokták titulálni, ami. Nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni. Lehet ágálni ellen, a hivatalos állásponton ez nem változtat.

"Ha két emberben ugyanaz a gén kétféle -képpen működik"
Milyen ugyanaz a gén? Légből kapott elméleteket én is tudok gyártani. Olvass egy kicsit utána a témának, így nincs értelme beszélgetni.
csikknorisz
Nagy valami. Engem is kuldtek mar el allasinterjurol, mert a fonok porgos munkatarsat keresett, en meg mikor beleptem az irodajaba szepen illedelmesen koszontem neki, az nem volt eleg porgos. Ha meg ugy mentem volna be, hogy Szevasz bazmeg hogy vagy mindig? , jobb lett volna talan? Egy allasra egy embert vesznek fel, a tobbit elhajtjak, nemelyik bunkon, nemelyik nem. Indok mindig van.
Kakastoll
@kir: szerintem te ágálsz, ugyanis csak a '70-es évektől nem nevezhető hivatalosan betegségnek.
..és megkérlek akkor magyarázd meg mitől meleg a melg, ha már ekkora szakértője vagy a dolognak.
kir
@Kakastoll: "csak a '70-es évektől nem nevezhető hivatalosan betegségnek"

Pontosan. És?

A rabszolgatartás régen hivatalosan elfogadott volt, ma nem. Talán vissza kéne hozni a régi rendszert, mert azelőtt másképp volt?

"magyarázd meg mitől meleg a melg"

Magyarázd meg, mitől hetero a hetero.
batukán
Ez olyan mint a :Azírt me' cigány vagyok? Ez meg azért mert buzi vagyok? Nem visszakérdezni kell, hanem elfogadni. Választott egy utat magának, rögöset, hát ez is egy rög amibe megbotlott. Szíve joga aki munkát kínál felvenni azt akit ő akar. De szerintem ez ál cikk, mert ilyen szarvashíbát nem vét ma egyetlen vezető sem, mert tudja, hogy ez mivel jár.
batukán
@kir: tegnap 19:00 Nem a saját munkáját kell elvégeznie, hanem a cég munkáját. A saját munkájához nem kell felvételizni.
kir
@batukán: A saját munkáját kell elvégeznie a cég érdekében. Ez a kijelentés így helytálló. Szövegértelmezésben kell-e segítség?
batukán
@kir: A kapott feladatot kell elvégeznie.
kir
@batukán: És miután megkapta a feladatot, kié lesz a feladat? Hm?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.