A tengerentúlon fokozatosan megelevenednek a Különvélemény című filmben bemutatott rendszerek és elképzelések. Ami egykor tudományos fantasztikumnak tűnt, az napjainkra valóság lett. Maryland és Pennsylvania szövetségi államokban egy szoftverrel akarják jelentős mértékben lecsökkenteni a gyilkosságok számát. Az Amerikai Egyesült Államok fővárosában is ugyanezt a megoldást alkalmaznák, igaz, más célból: így akarják előrejelezni, hogy melyik rab követhet el a jövőben gyilkosságot. A programot jelenleg két városban (Baltimore és Philadelphia) tesztelik és a kriminológusok azt várják, hogy a segítségével jobban kiszámítható lesz a fogvatartottak jövőbeli viselkedése. A rendszerbe betáplálnák az adott személy adatait, majd a kapott elemzéssel kiegészítenék a nevelőtisztek jelentéseit. Az információkat figyelembe vennék a feltételes szabadlábra helyezésről szóló döntések meghozatalakor is.

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
"2011 októberében kiderült, hogy az amerikai belbiztonsági minisztérium a Future Attribute Screening Technology (FAST) projekten dolgozik, amely az etnikai hovatartozás, nem, kor és egyéb jellemzők alapján próbálja kiszűrni a lehetséges bűnelkövetőket. Tavaly pedig elkészült a PredPol cég által kifejlesztett szoftver, amely képes kiszűrni a lehetséges tetthelyeket."
Proli
Tom Cruz a főreszelő, bitang jó kis filmecske ettől a senkiházitól:
Minority Report Különvélemény
Pilóta
@Proli: Szia! Jól el voltál veszve:-) B.Ú.É.K.!
Proli
@Pilóta: BUÉK, most is csak szabadlábon vagyok itthon, kórház:(
Proli
@Pilóta: Köszönöm, rám férne, unom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.