Szegeden közel 1,7 milliárd forintból kutatja a geotermikus energia hasznosítási lehetőségeit a Hansa-Kontakt Inv. Kft. és a Geotermikus Szolgáltató Kft., a két cég konzorciuma mintegy 980 millió forint vissza nem térítendő magyar és uniós támogatást nyert a fejlesztésre, amely a teljes kutatási összeg 58 százaléka. Busa-Fekete Bertalan, a Hansa-Kontakt Inv. Kft. fúrási üzletágának vezetője az MTI-nek elmondta, azt várják, hogy az eredmények alapján csökkenthetők lesznek a geotermikus fűtési rendszerek kiépítésének és üzemeltetésének költségei, illetve nő a rendszerek hatékonysága. Remélik azt is, hogy az új megoldásoknak köszönhetően jelentősen mérséklődik az ilyen beruházások környezeti terhelése is.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Kutatnak a milliárdok után-valakitől azt hallottam,az öreg orbán bányák felkutatásával bízott meg többeket,hogy ő újra megnyithassa saját vállalkozásba.MINT AHOGY A SÓDER ÉS KŐBÁNYÁIT,HOGY AZUTÁN ÜRESEN A MÉSZÁROS LÖLŐ VISSZAVÁSÁROLJA TŐLE.Ekkora tolvaj cigányságot még nem hallottam hogy egy ország természeti kincseit egyetlen család így le és kirabolhassa!!!Az összes et akasztották volna már 89 -ben az is késő lett volna.FÉNYETETŐ SZEMÉT BANDA.REZSICSÖKEVÉNYÜKRŐL NEM IS SZÓLVA-a 27% áfájukkal is jól el vannak...a húspultokból már azt a kegyelmi csökkentést is eltüntették,KUTATHATJUK HOVA???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.