Embertelenség és paranoia.  Az az egészen abszurd az Orbán-kormány járványkezelésében, hogy egyaránt kirúgják a kórházakból a betegeket és az igazgatókat is. Az előbbiek helyzete egyszerre kétségbeejtő és reménytelen, de a kormány motivációja szimpla és világos. Puszta pénzéhség motiválta embertelenségről van szó, meg akarnak szabadulni az egészségügyi rendszernek komoly kiadást és terhet jeltő krónikus fekvőbeteg osztályoktól, magyarul az elfekvőktől. A cél az egészségügyi fekvőbeteg-ellátás kiszervezése. Ha nem ez volna, akkor nem lenne szükség 36 ezer(!) kórházi ágy, a férőhelyek 60 százalékának(!) felszabadítására. Ennyit se a mostani, se a várható koronavírus-helyzet sem indokol, még a legrosszabb eshetőséggel számolva sem. A koronavírus csak ürügy ehhez.

Forrás: b1.blog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@nezelodo: Ezért volt súlyos hiba a szanatóriumok felszámolása - illetve, nyilván megtetszettek valakiknek... Hogy kinek, azon nem is gondolkodom, annyi lehetőség van. Ezért említettem korábban azt az ötletemet, hogy lefoglalt szállodákba kellene elhelyezni a rászorulókat - persze, a jelen helyzetben bentlakó személyzettel.
nezelodo
@vacsi: Szálloda az lenne bőven, pl Kisteleken is van egy elhíresült EU-s beruházási pénzből épült, már lassan dől is össze anélkül, hogy egy napot is üzemelt volna, és a járvány miatt lenne másutt is, de személyzet az már nehezebb ügy...
vacsi
@nezelodo: Pl. régen az apácák végeztek ilyen munkát. De ma ki megy apácának?
Rockxy
mér, mér?
mer kellenek a rémhírek.
az agyatlanok rémhír nékül nem tudnak létezni
de lehet hogy azzal együttse
nezelodo
@vacsi: Ne legyen apáca, de fizessék meg, de minimum becsüljék a munkájukat. Én még a Kádár rendszerben is ismertem olyan apácákat, akik még kitüntetést is kaptak a hatvanas években az egészségügyben nyújtott addigi teljesítményükért, pedig nem voltak se "társutasok", se besúgók, se KISZ titkárok.
vacsi
@nezelodo: A keresztanyám is egy ilyen betegápoló apáca volt - azért gondoltam rájuk, mert ők bent lakhatnak a betegek mellett, nincs családjuk, akikhez haza kell menniük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.