Komoly fejtörést okozhat az MNB-nek a héten megjelent inflációs adat, a vártnál erőteljesebb áremelkedés után a jegybanknak nincs tere további kamatcsökkentésre, illetve a jelenlegi helyzetben már a forint gyengülése is fájdalmas lenne – vélik az OTP Bank elemzői. A szakemberek szerint ezzel az MNB ultra laza politikája kifulladhat és a jövőben stabil, vagy akár erősebb forintárfolyamban lehet érdekelt a jegybank.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Hazugság. A forintgyengülés nekünk fáj, ezeknek a degeneráltaknak semmi esetre sem. Ők annyi pénzt nyomtatnak amennyi kedvükre van, egyedül mi fizetjük az árát. Az infláció növekedésével azonnali adózókká válunk, tíz százalék infláció azt jelenti, hogy azonnal befizetted a vagyonkád, megtakarításod, fizetésed, nyugdíjad tíz százalékát az apeknak, banknak, zígónak. A kisujjukat sem kell mozdítaniuk érte, esetleg tapsikolnak.
kereső
@Peller Anikó: Nem kell nyomtatni. Ez az idézet Magyarország 2019-ben elfogadott 2020 évre szóló költségvetéséből van. Már akkor sem volt igaz,a tervezett euros árfolyam, hát még most. Mivel számolatlanul jön továbbra is az eu-s támogatás, a kormány és az mnb duskál a forintban.Az alul tervezett infláció szintén költségvetési többletet okoz, - trükkök ezreivel. Bár ez a most publikált gdp adat nem valami szivderitő- de kommunikációban, továbbra is szárnyalni fogunk.
És az idézet- nézd meg az árfolyamokat:
) "A Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (a
továbbiakban: Gst.) 4. § (1) bekezdése alapján az államháztartás 2020. december 31-
ére tervezett adóssága 320,9 forint/euró, 282,7 forint/svájci frank és 284,0
forint/amerikai dollár árfolyam mellett 32 579,6 milliárd forint. "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.