A Facebook megtiltja platformján a holokauszttagadást – jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója hétfőn a vállalat hivatalos blogján.

A Facebook betiltja a holokauszttagadást
Fotó: Pixabay

Zuckerberg közölte: az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák.

"Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indítk a Facebookon, azonnal hiteles forráshoz fogjuk irányítani, hogy pontos információkat kaphasson"

- fogalmazott Zuckerberg. Leszögezte: e döntés a számára is "belső küzdelemmel" járt, hiszen arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága, vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása.

Muszáj "vonalat húzni" az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között – hangsúlyozta, hozzátéve: "a világ jelenlegi helyzetében hitem szerint ez a helyes megoldás".

"A növekvő antiszemitizmus láttán saját gondolkodásom is változott ez ügyben"

- fogalmazott a közösségi médium vezetője. Zuckerberg közölte azt is, hogy az intézkedést a Rágalmazásellenes Ligával egyeztetve hozta.

A Facebook az elmúlt hetekben több gyűlöletkeltő mozgalom fiókjait törölte és betiltotta, és korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járványra vonatkozó szándékosan félrevezető információk közlését illetően is.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Azért ez Európában sem megengedett! És a szólás szabadsága nem irányulhat már emberek megsemmisítéséhez/vagy annak kívánásához sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Namely
Kit érdekel?
Az a hülye, aki használja és gazdagítja vele azt az embert, aki olyan ostoba, hogy gazdag létére, annyi gyönyörű távol-keleti lány közül egy annyira ocsmány bányarémmel jár, hogy gyerekeket lehetne vele ijesztegetni.

Buta szolgáltatás, agyhalott zombiknak, ahol azt teheted, arról beszélhetsz, arra gondolhatsz, amit mások engednek.

:D
Csizmás Kond
ez miért hír...egy zsidó kémportál meg kell mutassa hogy legalább nála nem szabad róla beszélni.
...amúgy ezt úgy nevezik hogy struccpolitika...mert attól hogy a homokba dugják a fejüket hogy ne lássák ne hallják az arról szóló dolgokat attól még az létezni fog.
advocat
Azért ez Európában sem megengedett! És a szólás szabadsága nem irányulhat már emberek megsemmisítéséhez/vagy annak kívánásához sem.
advocat
@Namely: Azért abba már ne szóljunk, hogy kinek ki tetszik. Magánügy. Viszont szép fehér - magyar! - pulija van. És Zuczkerberg bizony...
JAJMÁR
A hülyeség gyorsan terjed, megállíthatatlan és sajnos nem lehet betiltani.
csak úgy....
@Csizmás Kond: "egy zsidó kémportál" ezek szerint,egy zsidó kémportálon rázza magát orbán és a fideszes cimborák! eltosztad a heti macskaeledelt..
Namely
@advocat: "Azért ez Európában sem megengedett!"
Mivel már régóta nincsen szólásszabadság. Eléggé vicces, hogy az európai államok ugatnak Iránnak, Szaúd-Arábiának, vagy éppen a németek Orbánnak, amikor a németeknél embereket a politikai véleményük miatt börtönöznek be.
"És a szólás szabadsága nem irányulhat már emberek megsemmisítéséhez/vagy annak kívánásához sem. "
Mondhatod, hogy "hát azok nácik". És ezt ki döntötte el? Nos, nekem ezzel van bajom, hogy soha, senki által meg nem választott emberek (médiasznobok, facse-vezetői) döntik el, hogy mit helyes, mit nem, a megválasztott parlamentek pedig olyasmiről döntenek, amire nem kaptak felhatalmazást (pl a szólásszabadság korlátozása).
Az alapjogokat senkinek nincsen joga korlátozni felhatalmazás nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.