Donald Trump még választási fegyverként vetette volna be a Novavax vakcináját, amelyet csillagászati összegekből fejlesztettek az USA-ban. Trump beleöntött 18 milliárd dollárt az Operation Warp Speed nevű gigaprojektbe.

Ez az eddigi leghatékonyabb vakcina – a teszteken 100%-os védettséget nyújtott
Kép:Pixabay

A vakcina nem lett kész a választásokra, viszont a jelek szerint megérte várni:

az eddigi leghatásosabbnak tűnő vakcina mostantól rendelkezésre áll.

Amit fontos tudnunk róla, hogy ez egy eltérő technológia alapján működik. Az eddig megismert vakcinák vagy elölt vírus tartalmaznak, mint a Sinopharm vakcina, vagy a vírus DNS-ének darabkái vannak benne, vagy a vírusfehérjék létrehozásához szükséges mRNS-darabok. Ez az első, hogy direkten az ártalmatlan, de immunreakciót kiváltó vírusfehérjét lehet a szervezetbe bejuttatni.

A vakcinát egy csaknem 30 000 fős klinikai vizsgálatban tesztelték, és minden fronton kiemelkedően jól vizsgázott: mindkét dózis után

100%-os védettséget nyújtott a középsúlyos, súlyos és halálos kimenetelű megbetegedések ellen.

Mindemellett a mellékhatásprofilja is kedvező, illetve bizonyítottan véd a gyorsan terjedő brit mutáns ellen. További pozitívum, hogy egy relatíve kedvező árú készítményt sikerült létrehozni: míg például a Sinopharm vakcina kb. 30 amerikai dollárba kerül, ez a vakcina csaknem feleannyit, 16 dollárt kóstál.

Forrás:ezalenyeg.hu
Címlapkép:Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@csapnivalo: @Peller Anikó: a helyes megoldás 30.15 euró.
csapnivalo
@Namely: Igen, utánanéztem. Van itt egy jó cikk, amiben lejjebb gögetve hozzák az összes vakcina árát.
hu.euronews.com/2021/03/18/vakcinaszerzodesek-mennyi-az-annyi
Hát így is sok.
Peller Anikó
@Namely: Ez nem ilyen fekete fehér, mert nem normális országban vagyunk. Lehetséges, hogy akár 30 Euróért kínálják a kínaikat (de ezt is kétlem, Perunak 22 Euróban mérték), viszont nekünk 63 Euróba került. A különbség elpárolgott, felszívták a bankszámlák, kezelési költség, alkotmányos jutalék ecet.

scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/159972175_4089867194414520_3988058230379869287_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=mrUH1cKG9LEAX8LFHMm&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=96ba71d4d0f3a48170073bbdfddb45b8&oe=60D4B66C
kereső
Tényleg 30. De nekünk meg kellett fizetni a "közvetitői" jutalékot"+alkotmányos kőccséget- hogy mi mennyi volt, jövőre kiszámitható, amikor kiderül, hogy az eddig gyógyszerkereskedelem tájékán sem létezett cég tulaja, mennyi osztalékot fog felvenni. A lélegeztető gépek beszerzésében közreműködötté 15 milliárdot vett fel.
Namely
@Peller Anikó: A gagyi képek helyett jobban tennéd, ha a netet információk keresésére használnád.

privatbankar.hu/cikkek/makro/draga-sinopharm-olcso-szputnyik--mennyibe-kerulnek-nekunk-a-vakcinak--.html
Peller Anikó
@Namely: Ok, ebből annyit lehet látni, hogy a Müller Cecília január végén 30 Euróért szerződött egy magyar céggel a kínai vakcina egyetlen oltására, de nem derül ki mennyit fizettek a kínai gyártónak az oltásért. Tehát a 2 oltást (az első és az emlékeztető) összesen 60 euróba számolták el.

Ezzel szemben az oroszokkal még decemberben képes volt szerződést írni a Cecília közvetlenül, oltásonként 10 dollárért, itt még nem kevertek bele hazai céget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.