Kásler intézete szerint az új legrégibb magyar írásbeli emlék Üngür megbaszásáról szól, de ne gondoljon senki rosszra. Mások szerint ebből mindenki azt olvas ki, amit akar. A Magyarságkutató Intézet úgy véli, egyetlen felfedezéssel sikerült 400 évvel korábbra tolniuk a magyar írásbeliséget, ami miatt újra kell írni az eddigi elméleteket. Az új legelső magyar nyelvemlék szerintük egy VII. századi avar kori tűtartó, amire ez van írva magyarul: Baszjad Izüt.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
"Nincs nép a világon, amelyet ne töltene el jogos büszkeség, és ne igyekeznék ezt az oktatásban is tudatosítani, ha nyelvének múltja hirtelen meghosszabbodik négyszáz évvel", még akkor is így van - legalább is Orbániában -, ha mindez egy kitaláció!!! =))
Sőt tegyük hozzá ja csak egy kitaláció Orbánéknál sokkal értékesebb!! Egy valós tényért lelkendezni mindenki tud, de egy minden alapot nélkülöző kitalációért, ahhoz már pofa kell!!! =))
Peller Anikó
Baszjad güzü te aztán megtaláltad életed értelmét, napi napi napi abszurd.
Clavigo
@Shikari: Téged azért nem ártana elásni,,,,,,oszt majd megtalálnak..
Clavigo
Azért nagyon " kemény " lehet ez az intézet... " Baszjad Izüt "... :):):) Vazzzze,,és ilyen kreténeket pénzelünk.. ( meg @Shikari: - t ) ???
namihami
Szerintem pedig az van ráírva, hogy: ""hazafelé ne felejts hozni egy liter kancatejet!"" Vagy: ""Hozz a gyereknek egy hamburgert!""
Mert, miért ne?!?!
vacsi
@Shikari: A magyarok írásbelisége is igen régi, csak a kereszténység elpusztította, elégette...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.