Megszűnhet a Facebook – új nevet kap. Az eddigi platform helyett egy olyan komplett online világot akarnak létrehozni, ahol az oldal felhasználói egy helyen játszhatnak, dolgozhatnak és beszélgethetnek.Kiszivárgott: Megszűnhet a Facebook

Fotó: Pixabay cco

Jövő héten új nevet kaphat a Facebook mögött álló cég. A techvilágban hitelesnek számító Verge arról ír, hogy a Facebook új neve a metaverzumra fókuszálna.

A Facebook már egy ideje azon dolgozik, hogy több legyen, mint egy hagyományos közösségi oldal és metaverzum néven egy olyan komplett online világot akarnak létrehozni, ahol az oldal felhasználói egy helyen játszhatnak, dolgozhatnak, beszélgethetnek, és ebben a kibővült online térben kiemelt hangsúlyt kapnának a virtuálisvalóság-headsetek.

Mark Zuckerberg vezérigazgató szerint

ez az élmény olyan lesz, mintha az egész internet „testet öltene”, és a metaverzumban nem csak egyszerűen fogyasztjuk majd a tartalmat, hanem teljességgel „benne is lehetünk”.

A Verge szerint a névváltoztatást Zuckerberg jövő héten csütörtökön, azaz október 28-án az évente megrendezésre kerülő Connect nevű konferenciáján jelentheti be hivatalosan. 

A névváltoztatás hátterében az is benne lehet, hogy az utóbbi időben több kínos ügy is érintette a céget.

Forrás: Blikk.hu, Verge

Címlapkép: Pixabay cco

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ennek a titkosszolgálatok örülnek igazán..egyre kényelmesebbé válik a (renitens)polgárok megfigyelése, besorolása...ki kivel van...
karma1
Miert kell csusztatni, hazudozni? SzetvalHATnak, es a facebook meg kozelebb hozza a benne levo tagokat, virtualisan, jatekokkal, internetes programokkal.
Lehet, hogy a neve megvaltozik, de bovebb es szofisztikaltabb lesz a tartalma, a feluletek hasznalata.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.