Szociálisan elkötelezett, rasszizmusellenes, és tagadja, hogy az egyház nem politizálhat. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjének nemrég volt a héber névadó szertartása egy zsidó hitközségben. Hajlékony pallón egyensúlyozok, mondja Iványi arra, hogy nem ütközik-e ez keresztény hitével. HVG-portré.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez egy...nem is mondom micsoda...aki kíváncsi, keressen rá a tatárszentgyörgyi cigány seggnyalására...
RonaGyuri
Ha udvarias vagyok buta,

de valójában ez egy ocsmány kérdés

Iványi lelkészt ismervén biztosak lehetünk benne, hogy a címbéli butaság is a firkász bunkósága.

A hvg360 „Iványi Gábor: A zsidóság várja, a kereszténység visszavárja, mindkettőnek ismerős a Messiás” címmel rittyentett cikket, melyben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjével folytatott beszélgetéséről, pontosabban arról, amit megértett, illetve ahogy érteni vélte az elhangzottakat.
Ami azt illeti a címen kívül az egyik kérdése is arról árulkodik, hogy nem igazán zavarják a történelmi tények. Arról érdeklődött a lekésznél, hogy nem lesz-e baja abból, hogy „nemrég volt a héber névadó szertartása egy zsidó hitközségben”!
Nos az egy dolog, hogy nem tudja, vagy nem szereti, vagy manapság nem túl praktikus tudni, hogy egy egykori zsidó vallási közöségecskéből alakultak ki a dolgok.
Azonban azt csak tudja, hogy a lekész egykori „barátja” bár eredendően evangelikus lenne, de előszerettek haknizik más keresztény vallásoknál (sőt nem ritkán másoknál). Ráadásul igencsak lelkesen adózik pápista szokásoknak is! =))
csipetke
Az RTL24 applikáción lehet szavazni az Év embere díjra, a jelöltek közt van Iványi Gábor is.
Kevesen vállalnák fel azt a munkát,amit ő csinál évtizedek óta. Nehézsorsú,nehezen kezelhető gyerekek,hajléktalanok,idősek ellátásáról gondoskodnak,akikről az állam előszeretettel felejtkezik el. Bár itt inkább orbán pitiáner,gyerekes bosszújáról van szó, mert amióta Iványi figyelmeztette,hogy nem jó úton halad,(és nehogymá'orbánnak megmondjon bárki bármit) azóta ott tesz Iványinak keresztbe,ahol csak tud.
verőce21
A környező országok zsidóinak Horthy volt a Messiásuk.(Amíg a németek le nem kapcsolták...)

Horthy az utolsó másodpercig védte a zsidókat, ezért nem itélte el zsidó bíróság és szabadon engedték.
A zsidó bíró ezt mondta: "Köszönöm uram, elmehet"!
csak úgy....
@verőce21: megfeletkeztél a szálasi tezsvérkéd érdemeiröl a "zsidókérdés megoldásában"...
horthy az irháján kívül nem védett senkit és semmit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.