Az állam egy év elteltével sem kompenzálta még azokat az internetszolgáltatókat, akiktől 2020 őszén azt kérték, hogy tegyék ingyenessé az internethozzáférést a diákok számára – írta meg az atv.hu.

15 millió forintot buktak, mert az állam még mindig nem fizette ki az egyik szolgáltatónak az ingyenes internet költségeit

Fotó: WAKIL KOHSAR / AFP

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2021 tavaszán azt közölte, hogy zajlik a kompenzáció konstrukciójának kidolgozása. Áprilisban aztán az ITM felügyelete alatt álló Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) tett közzé felhívást, hogy a kisebb szolgáltatók egyedi támogatási kérelmet nyújthatnak be, és pályázhatnak a kompenzációra.

A Telex cikke szerint az egyik pályázó a kecskeméti Deltanet volt. Gyurász Zoltán, a cég ügyvezetője az ATV Híradójának azt mondta, beadták a szükséges dokumentumokat, azonban válaszra sem méltatták őket. Decemberre kiderült számukra, hogy nem kapnak kompenzációt. „Nekünk nagyságrendileg 15 millió forint kiesést okozott, ami persze egy multi szolgáltatónál nem nagy összeg, de nekünk abból az összegből ment el, amiből a hálózati fejlesztéseket kellett volna csinálnunk” – mondta.

Az ITM korábban azt írta, hogy

„a járvány mindenkitől rendkívüli erőfeszítést igényel, így kompenzációra a közös felelősségvállalás jegyében nem kerül sor”.

Forrás: Telex.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@Emmersson71: Ebben az egy esetben. Na ez is TÉNY!
Emmersson71
@Rizikó: Ugyan. Hány esetben nem adják ki a közérdekű adatokat? Hány esetben nem fizették ki, ami jár?!
Számolatlanul lehetne sorolni.
Qqberci
@Rizikó: Üzemeltetési költségről hallottál már?
Rizikó
@Qqberci: Naná! Mint írtam, tessék perelni. Akkor mi is megtudjuk, miért nem fizet az àllam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.